Wysłany: Nie Sie 12, 2007 20:24 [R214si 93r] skrzynia biegów
Czy moge dolać oleju do skrzyni i spr. poziom? Jeżeli tak to w którym miejscu i ile sie miesci oleju i jaki powinienem dolać??? Mam jeszcze takie pytanie czy moge podciągnąć linke od sprzegła poniewarz łapie pod koniec a według poprzedniego własciciela było wymieniane, nawet pokazywał mi stare sprzęgło. Jezeli moge podciągnac to prosze o krótki instruktarz.
Dziekuje za pomoc!
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 12, 2007 20:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Korek wlewu oleju jest po prawej stronie mniej więcej na wysokości półosi, acz za nią.
Oleju powinno być pod sam korek, więc sprawdzisz palcem
Linka sprzęgła ma samonapinacz (taki mechanizm zapadkowy przy mocowaniu do łapy), więc nie ma co napinać, ewentualnie można go przeczyścić i delikatnie przesmarować, bo jak dostanie piachu to zdarza sie że nie będzie działał tak jak powinien
Ewentualnie jeśli już jest napięty do końca, to można coś podłożyć pod mocowanie pancerzyka, ale raczej polecałbym wymienić linkę
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
najlepiej taki jaki tam jest
jeśli nie wiesz jaki jest i kiedy był wymieniany to sobie wymień na porządny 75W80, naprawdę warto
a to przecież tylko 1,8 litra
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum