W R200 to chyba normalne, że sprzęgło chodzi ciężej niż w innych autach i pedał delikatnie skrzypi.
...a polemizowałbym z kolegą
... u mnie na ten przykład chodzi lekuchno i kompletnie nic nie skrzypi
W takim razie gratulacje.
Kolega coś "ulepszał" np. smarował linkę czy jest tym szczęściarzem i nie miał tych problemów od początku przygody Roverkowej ?
Pomógł: 4 razy Dołączył: 30 Maj 2006 Posty: 118 Skąd: Lublin
Wysłany: Czw Lip 05, 2007 07:37
Jezeli juz o skrzypieniu mówimy to skrzypi mi jeszcze cos w tylnym zawieszeniu. Slychac to np. przy wysiadaniu z samochodu albo czasami jak się nim trochę pobuja. Cóż to znów jest? Nie przeszkadza mi to narazie ale ciekawy jestem co moze byc tego powodem.
Jezeli juz o skrzypieniu mówimy to skrzypi mi jeszcze cos w tylnym zawieszeniu. Slychac to np. przy wysiadaniu z samochodu albo czasami jak się nim trochę pobuja. Cóż to znów jest?
To jest temat na nowy wątek.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Jezeli juz o skrzypieniu mówimy to skrzypi mi jeszcze cos w tylnym zawieszeniu. Slychac to np. przy wysiadaniu z samochodu albo czasami jak się nim trochę pobuja. Cóż to znów jest? Nie przeszkadza mi to narazie ale ciekawy jestem co moze byc tego powodem.
Myślę, że mam odpowiedz na twoje pytanie.
to hamulec ręczny zaciśnięte klocki na tarczy.
Spuść ręczny i wtedy spróbuj wsiąśc i wysiąść i "potrzęść" zamochodem na boki. Jak mimo nie zaciągniętego ręcznego będzie skrzyniało to znaczy, że zawieszenie się już odzywa.
u mnie bylo to samo okazalo sie ze tuleja wachacza byla stuknieta z tylu po wymianie ustalo.pozdrawiam
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Nie Lip 15, 2007 15:08
canada80 napisał/a:
u mnie bylo to samo okazalo sie ze tuleja wachacza byla stuknieta z tylu po wymianie ustalo.pozdrawiam
Ale tu mowa o R200, w których tylne zawieszenie jest bezobsługowe (pozbawione hondowskiego dziedzictwa ).
Generalnie, tam się nie co zapsuć. Więc podobnie jak poprzednik obstawiałbym zaciągnięty ręczny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum