Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Przy drzwiach kierowcy biegnie sobie dość gruba wiązka kabli w połowie łączona kostką. Dokładniej chodzi mi o tą część która biegnie w gumowej osłonie pod maske w okolice skrzynki z bezpiecznikami. Czy ktoś może wymieniał to już i mógby mi poradzić jak najprościej to zrobić? Kable zrobiły się twarde i kilka z nich tuż przy samej kostce sie urwało i zaczęły się zwierać. Teraz są poizolowane i czekam na kostkę z wiązką, ale jak najlepiej i najprościej to zrobić? Czy da się to wypiąć z miejsca do którego biegną?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 28, 2010 22:02, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 26, 2007 20:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam
Wypiąć wiązkę na pewno się da. Pytanie tylko, czy i ile będzie przy tym rozbierania wnętrza autka. Tak czy owak, nie powinno być większego problemu z wymianą.
UWAGA - 'nowa' wiązka MUSI być od modelu dokładnie takiego, jak Twój, z takim samym wyposażeniem. Inaczej mogą być kłopoty z niepasującymi kostkami albo brakiem jakichś przewodów
Myślę, że p. Jarek wie, co robi i od anglika Ci nie przywiezie , a gdyby co, to na pewno reklamację przyjmie.
Co do rozbierania - zagoń swojego chłopa do roboty Śrubokręt krzyżakowy, płaski, klucz 7, 8, 10 i ew. 13, kombinerki, nóż i wsio Chyba nic więcej nie będzie potrzebne. Tylko nie zapomnij odłączyć akumulatora przed rozpoczęciem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum