takie dziwne pytanko zmieniam pasek rozrządu stawiam autko zdejmuje stary zakladam nowy czy musze ustawiac wedlug znaczników jeśli wszystko chodzilo bez zarzutu to czy moge po prostu zalożyć nowy na to jak zostal zdjeciu bez krecenia
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 27, 2007 20:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
takie dziwne pytanko zmieniam pasek rozrządu stawiam autko zdejmuje stary zakladam nowy czy musze ustawiac wedlug znaczników jeśli wszystko chodzilo bez zarzutu to czy moge po prostu zalożyć nowy na to jak zostal zdjeciu bez krecenia
Jak chcesz wymieniac rozrząd "na oko" to wiesz nie ma problemu
Dla bezpieczeństwa lepiej sprawdzic znaki. W końcu po to są. Poszukaj a jest kilka postów o ustawianu rozrzadu.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sob Lip 28, 2007 12:37
Rozrząd warto wymieniać "w komplecie", a nie same paski, więc taka operacja moim zdaniem nie ma większego sensu. Bo potem, jak np. siądzie rolka albo będzie lało z uszczelniaczy, to i tak trzeba rozłożyć wszystko z powrotem. No chyba, że pasek jest w fatalnym stanie i trzeba zrobić na już, a nie ma funduszy na kompleksową wymianę u mechanika. Wtedy może lepiej zaryzykować i zrobić to samemu uważając tylko, żeby nic nie przestawić. Ale czy to proste i wykonalne? Nie wiem, nie znam się za bardzo, jakoś pasek trzeba napiąć i bez blokady pewnie łatwo przestawić. Niech wypowie się jakiś roverowy magik (np. Tomi niech rozwinie swoją wypowiedź ) , to będziesz miał pewność
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Maj 2007 Posty: 156 Skąd: Osiek k/Oświęcimia
Wysłany: Sob Sie 11, 2007 16:13
thef napisał/a:
Rozrząd warto wymieniać "w komplecie", a nie same paski,
Pozwólcie,że się wtrącę,ale nie chcę zakładać osobnego tematu.Moze mi ktoś powiedzieć co wchodzi w skład kompletnego rozrządu w silniku 1,4 16V -103KM?
Sorry za laickie pytanie,ale dotąd jeżdziłem autem z łańcuchem i tam praktycznie nie wymienia się rozrządu.
_________________ Był Roverek....i jeszcze będzie !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum