Wysłany: Nie Lip 29, 2007 22:06 [R618] Gaz w Roverku 618 instalować czy nie
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1996
Mam dylemat ,kupiłem Rovera618 z 96r. i chce założyć gaz.Czytałem już tyle opinii ,że mam mętlik w głowie i już nie wiem czy mam załozyć czy nie.Kazdy pisze inaczej.Jeżeli ktoś jezdził lub jeżdzi niech mi napisze swoje opinie.nara
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 09, 2011 22:02, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 29, 2007 22:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja jeżdżę na sekwencji i jest dobrze. A ponoć im większy silnik tym mniejsza różnica w spalaniu, mi wychodzi 1-1.5L więcej. A znajomy założył taki sam do Leganzy i mu pali tyle samo gazu co benzyny.
tańszej to bym nie zakładał bo później różne dziwne rzeczy robią się z silnikiem, o strzałach już nie wspomnę
[ Dodano: Nie Lip 29, 2007 11:44 pm ]
Ja przekonałem się do instalacji gazowej dopiero jak zacząłem jeździć samochodem z sekwencją (mojego taty berlingo) do tej pory to byłem całkowicie przeciwny instalacjom gazowym a jeździłem paroma samochodami ze zwykłą instalacją - w każdej coś było nie tak.
A teraz to nawet do mojego roverka założyłem gaz (sekwencje)
adam_kg1, przeczytaj proszę zasady kącika i popraw tytuł wątku!
Kozik napisał/a:
A ponoć im większy silnik tym mniejsza różnica w spalaniu, mi wychodzi 1-1.5L więcej.
Ponoć - słow kluczy w tym zdaniu.
Różnica w spalaniu zawsze będzie jakieś 20-30% (jeżeli instalacja jest prawidłowo wyregulowana). Pisałem już tyle razy o tym, że nie chce mi się tłumaczyć dlaczego.
adam_kg1 napisał/a:
Czytałem już tyle opinii ,że mam mętlik w głowie i już nie wiem czy mam załozyć czy nie.
Załóż sobie Staga 300 (sekwencyjny wtrysk gazu - IV gen.), a o sensie zakładania LPG poczytaj w technicznym FAQ na stronie klubowej (link masz w moim podpisie).
Jeżeli już uprzesz się na II generację, to rozważ montaż instalacji BRC Just albo KME Bingo-M lub Stag 150.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum