Wysłany: Wto Lip 31, 2007 10:33 [R45] Wyciszenie wnętrza
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Chciałbym nieco wyciszyć moje autko. Nasłuchałem się jednak dużo o matach bitumicznych, które powodują przeciążanie drzwi, a co za tym idzie ich "osiądnięcie". Stąd moje pytania i wątpliwości. Czy można w łatwy sposób i jak najmniejszym kosztem skutecznie wyciszyć wnętrze auta bez narażania karoserii na zbyt wielkie przeciążenia?
Czy można jakoś wyciszyć odgłosy silnika? Czy warto bawić się w wyciszenie zawieszania (mam na myśli położenie mat bitumicznych w ściankach bagażnika.
Jakie materaiły i gdzie kupować? Jakie mogą być koszty?
Czy do wytłumienia można używać np. waty szklanej lub innych materiałów, które zazwyczaj służą do ocieplania budynków (może idiotyczne pytanie, ale jakoś mi się tak nasunęło)?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 28, 2010 22:53, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 31, 2007 10:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Żeby hałasy dochodzące np. od szumu opon i pracy silnika oraz pracy zawieszenia były mniej uciążliwe podczas długiej podróży.
Widziałem na allegro maty bitumiczne, ale nie wiem jak to z tym osiadaniem drzwi. Znalazłem też maty z filcem do bagażnika i grodzi oraz aluminiowe do silnika. Czy zatem opłaca się w coś takiego inwestować? Czy montaż jest tak prosty, jak mówią o nim allegrowicze?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Widziałem na allegro maty bitumiczne, ale nie wiem jak to z tym osiadaniem drzwi. Znalazłem też maty z filcem do bagażnika i grodzi oraz aluminiowe do silnika. Czy zatem opłaca się w coś takiego inwestować? Czy montaż jest tak prosty, jak mówią o nim allegrowicze?
Ja kiedyś wstawiłem maty bitumiczne w drzwi przednie w R200, ale celem było raczej poprawienie brzmienia głośników. Różnica powalająca, ale jakiegoś zredukowania hałasów pochodzących od zewnątrz nie zanotowałem.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum