mariuszlol23, model przed lifitngowy bodajze nie ma regulacji wysokosci fotela z wyjatkiem skorzanych foteli regulowanych elektrycznie, model po liftingowy juz ja ma zarowno manualnie jaki elektrycznie...
A mam jeszcze jedno pytanie. Po lewej stronie jest ustawiania wysokosci swiecenia swiatel, a obok tego jest taki guzik jak sie go nacisnie to sie wysuwa i jest pokretlo. Do czego to sluzy??
Hehe boze no jasne, jaki ja jestem tepy:P Ale przed wczoraj go kupilem i teraz stoi w garazu dopiero w sobote sie nim zajmne, pobawie, wjade na kanal poogladam co i jak:P
Wlasnie jaki olej poleciacie do silnik 2.0 SDI??
I po ile tak stoja filtry oleju do tego silnika??
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Paź 15, 2008 20:27
Fabryka zaleca półsyntetyk 10W40, ale ja np. kupiłem auto z 1995 r., które było już zalewane mineralnym 15W40 i przy tym pozostałem. Generalnie zobacz czym jest zalany (może jest jakaś naklejka pod maską). Przejście na półsyntetyk z mineralnego też można spróbować, kilka osób tak zrobiło w autach z dużym przebiegiem i problemów nie ma. Filtr oleju to koszt kilkunastu złotych .
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Paź 15, 2008 21:26
Do chłodnicy to już co chcesz, w sensie marki, bo wiadomo, że płyn do chłodnic aluminiowych (dynagel2000, petrygo itp.). Ja osobiście polecam koncentrat febi bilstein różowy w proporcji 50:50 z wodą demineralizowaną.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum