Wysłany: Pon Sie 06, 2007 10:09 Zmiana felg a wskazania prędkościometru
Hej,
Zakupiłem na ebayu alufelgi 16 calowe i tak sie zastanawiam jak to jest czy po zmianie z 15 calowych na 16 calowe licznik nie bedzie przekłamywał.
Czy cos bede musiał zmieniać?
a tak przy okazji to kupiłem te felgi na brytyjskim ebayu za 21 funtów (120zł) + 70 EUR za transport. chyba się opłacało.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 06, 2007 10:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jesli załozysz opony o niższym profilu, tak żeby całe koło miało taką samą średnicę jak fabryczne to wskazania prędkościomierza się nie zmienią. alkulatory rozmiarów opon znajdziesz w sieci
dzięki za pomoc, właśnie sprawdziłem i wygląda na to że jeśli teraz miałem 185/65/15 i zmienię na 205/55/16 to średnica koła zmieni sie o 1,7% (dopuszczalne 2%) więc powinno być OK
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum