Wysłany: Sro Sie 08, 2007 12:44 [Freelander] Filtr odmy
Typ: TD4 Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Witam wszystkich
Mam pytanko dotyczące użytkowania Freelander z silnikiem disla. W serwisie rovera zalecają wymianę wraz z olejem filtru odmy (odpowietrzanie silnika). Problem z tym iż przewertowałem całą książkę Haynes dla modelu od 2003 i nie znalazłem nic takiego. W książce serwisowej piszą o wymianie oleju i filtra oleju. Pytanie co to jest, gdzie to się znajduje i czy wymieniacie to ustrojstwo ?
Pozdrawiam
Paweł
420 Sdi, 98r, 200tys
Ferdek 2004
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Gru 13, 2010 11:04, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 08, 2007 12:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Filtr odmy to filtr powietrza zastępujący fabryczne połączenie odmy z dolotem. Jest często niezbędny przy instalacji filtra stożkowego i związanej z tym przebudowie układu dolotowego.
Filtr odmy to filtr powietrza zastępujący fabryczne połączenie odmy z dolotem.
Tak myślałem iż pod tym szumnym pojęciem kryje się filtr powietrza.
Czyli w serwisie mówiąc 'wymiana filtra odmy' mają na myśli 'wymiana filtra powietrza' ? Co ile to wymieniacie? W sprzedaży są dostępne 2 rodzaje: zwykłe papierowe oraz w otulinie bawełnianej. Warto przepłacać za ten lepszy ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum