Wysłany: Czw Lip 26, 2007 09:35 [214 si] Problem z kolektorem
Witam,
czy ktoś z was montował kolektor aluminiowy z poloneza zamiast plastikowego w 214 Si z 1998 r??
Wg mnie on był lepszy do tego silnika i mozna poprzez jego obróbke wyciagnac pare koni.
W polonezie był zeliwny kol. wydechowy a w si zamontowano z rurek i to wyrównało strate pokol aluminiowym. Plastikowy kol. jest pewnielepszy jezeli chodzi o środowisko.
Co o tym sądzicie?
Ostatnio zmieniony przez Paul Pon Sie 13, 2007 23:25, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 26, 2007 09:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
myślę że koni to w ten sposób nie za wielę uzyskasz
A poza tym myśłę że powinieneś się z tym skierować do kącika "tuning mechaniczny", bo tam są od tego fachowcy
i nie będziesz musiał zmieniac tematu...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
wiesz ja troche zajmowałem sie przeróbką silników i chciałbym ten kolektor zmienic po to zebym mógł go obrobić a z plastikowym jest gorzej.
[ Dodano: Czw Lip 26, 2007 11:07 am ]
wg mnie ma on lepsze parametry a został zmieniony na plastik zeby emisja spalin była mniejsza, dodano lepszy wydech ( w polonezie kol żeliwny) zeby utrzymac moc na poziomie 103 koni.
Taki sam kolektor aluminiowy jak w polonezie tylko z dolotem z właściwej strony można dopacować od Rovera 114GTi i ZTCP 214GTi (kanciaka) lub z okrąglaka z wersji 214i (8v ma aluminiowy).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum