Wysłany: Sro Sie 18, 2010 02:36 [Freelander] Wentylator chłodnicy chodzi cały czas
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1998
jak w temacie. odpalam rano to wentylator chodnicy sie odrazu włancza gdy silnik zacznie pracować. i chodzi cały czas. czasami bardzo zadko ze sie wyłączy, a po wyłączeniu silnika wentylator chodzi jeszcze przez około 3 sekundy. niewiem gdzie szukac usterki. juz sprawdzałem regulator i jest dobry. poprostu odrazu po odpaleniu idzie prąd na stycznik i wentylator sie załancza.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 22, 2010 23:39, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 18, 2010 02:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
czujnik temperatury najpewniej zepsuty raczej na pewno bo jak sie odłączy od niego kabel to właśnie zaraz odpalają wentylatory
który czujnik masz na myśli, bo wymieniałem juz ten który jest wkręcany od strony chłodnicy i nadal to samo, a doczytałem ze jest jeszcze jeden wkierowany w dół z którego wychodzi tylko jeden kabelek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum