Wysłany: Sro Sie 15, 2007 16:29 [R416] Problem z gazem
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Mam mianowicie taki problem. Gdy wciskam gaz to wskazówka idzie w góre wraz z obrotami, ale samachód wcale sie nie rozpędza. musze powoli dociskac gaz żeby sie rozpędzać. nie wiem czym to moze być spowodowane?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 29, 2010 00:11, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 15, 2007 16:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprzęgło Ci się ślizga. Sprawdź czy łapa sprzęgła nie jest zatarta w tulei i w ten sposób ciagle wyciska sprzęgło, a jeśli układ wysprzęgłania dobrze pracuje to pozostaje wymienić sprzęgło. Czy to stało się nagle??
Nowe sprzęgło pewnie klikaset PLN + wymiana pewnie ze 200PLN. Ceny sprzęgieł możesz sprawdzić w necie. Lista firm jest w Technicznym FAQ na stronie klubowej. Sprawdź tylko ten ukłąd wysprzęglała, żeby sie nie okazało, że wymieniasz sprzęgło na darmo
a jak mam sprawdzić ten układ? to moge sam zrobić czy musze jechać z tym do mechanika?
otwórz maskę i niech ktoś wciska i puszcza sprzęgło, jeśli łapa będzie wracać bez oporów to jest ok i wygląda na to że sprzęgło do wymiany. Jeśli się okaże że łapa nie chce wracać, to musisz ją rozruszać (najlepiej przy zdjętym wysprzęgliku, coby go nie popsuć
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
100% sprzęgło. Miałem ten sam przypadek. Na trasie zrobiłem redukcję z 5 / 4 i obroty poszły, a prędkość została. Kupiłem dosyć tanie sprzęgło MAPA. Z wymianą jakieś 350 zł. Teraz jest wszystko ok. "Pedał bierze nisko" i nie ma problemów z szarpaniem przy ruszaniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum