Wysłany: Pon Sie 20, 2007 18:37 [220SD] Chłodnica i czujniki do niej
Kupiłem nową chłodnice w której są 2 otwory na czujniki. W starej tych otworów nie miałem były orginalnie zaślepione. Jak moge te otwory zaślepić.Koszt nowyego czujnika to jest ponad 40zł.Zaślepek ponoć nie ma.Proszę o pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 20, 2007 18:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
faktycznie już był problem tego typu
najlepiej (najszybciej i najprościej) będzie dokupić jakieś używane, nawet uszkodzone czujniki, i ewentualnie tylko nowe uszczelki do nich założyć
Ewentualni, jeśli masz pod bokiem jakiś sklep z artykułami hydrauliki siłowej, to możesz u nich spróbować dobrać zaślepki, napewno mają tego na kilogramy
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Ale mam problem ze znalezieniem uzywanych czujnkow bo podobno te czujniki pasuja tylko do rovera i nikt tego nie ma.Piszesz o sklepie z hydraulika oco dokladnie chodzi jakiego typu uszczelki zaslepki mam szukac bo nawet nie wiem jak wyglada ten czujnik.Prosze o pomoc bardzo zalezy mi na czasie.
sprawdź w kielcach (np w www.yellowpages.pl) czy są jakieś serwisy hydrauliki siłowej.
Oni tam dysponują zaślepkami do siłowników i innych elementów hydraulicznych wysokiego ciśnienia, z naprawdę różnymi rozmiarami gintów, napewno by coś dobrali .
Jeśli chodzi o używane czujniki, to najlepiej szukać na jakimś szrocie z roverkami (napewno nie byłoby problemu), w znalezieniu niestety musiałby Ci pomóc ktoś z kielc
Możesz tez popytać na allegro , polecanych sprzedawców masz na górze strony, napewno któryś coś znajdzie
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum