Zdjęcia tragicznej burzy, która przetoczyła się przez część kraju.
Autor
Wiadomość
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Sro Sie 22, 2007 23:58 Burza - zjawisko straszne ale ciekawe.
Witam,
Mam świadomość, że dla niektórych zjawisko atmosferyczne, które miało miejsce wczoraj mogło być tragiczne. Mam jednak również świadomość, że była to jedna z nielicznych okazji, aby zobaczeć takie zjawisko w takim natężeniu. Niewiele myśląc, złapałem aparat i wybiegłem na balkon/loggię. Poniżej dałem link do zdjęcia z lustrzanki, które udało mi się ustrzelić (zanim padła bateria i poprawnie ustawiłem parametry ekspozycji):
... i jeszcze kilka zdjęć z A80 (gorszej jakości):
Chyba nie tylko ja starałem się uchwycić to zjawisko i chwycił za aparat?
piter34: poprawiłem linki do fotek. fotki należy umieszczać pomiędzy znacznikami [img]fotka[/img]
Ostatnio zmieniony przez piter34 Czw Sie 23, 2007 14:22, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 22, 2007 23:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Na chwilę przed samą burzą strasznie wiało i było "urwanie chmury", ale dosłownie przez kilka minut.
U mnie zupełna cisza - ani jednego grzmotu, ani jednej kropelki. Przez to spóźniłem się na sesję fotograficzną, a gdyby nie cynk telefoniczny z Warszawy, to bym zupełnie tej burzy nie zauważył
Tomi napisał/a:
U mnie ok. 6-10 s. a i tak wychodziły zbyt jasne.
Ja robiłem z dalszej odległości poza tym u mnie było zupełnie ciemno, nie łapałem miejskiego oświetlenia. Przesłona 5,6.
U mnie nie było może aż tak bardzo widowiskowej burzy, ale też nieźle pier..unowało
_________________ Pozdrawiam
Drooid
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Czw Sie 23, 2007 14:57
Tomi napisał/a:
piter34: poprawiłem linki do fotek. fotki należy umieszczać pomiędzy znacznikami [img]fotka[/img]
Może nie jestem orłem, ale podstawy HTML-a znam. Specjalnie nie zrobiłem tak, aby nie wklejały się minitury i nie ściągał ich ten kto nie chce. Jednocześnie umieściłem całą ścieżkę do pliku, aby nie było podejrzeń o link do jakiegoś wirusa... i tyle.
Specjalnie nie zrobiłem tak, aby nie wklejały się minitury i nie ściągał ich ten kto nie chce.
Hmm...
To jest dobry temat do dyskusji o sposobie umieszczania fotek w postach.
Osobiście wolę od razu widzieć czego dotyczy fotka, a nie dodatkowo klikać i czekać na załadowanie JPEGa w nowym oknie/karcie przeglądarki.
Tomi napisał/a:
Jednocześnie umieściłem całą ścieżkę do pliku, aby nie było podejrzeń o link do jakiegoś wirusa... i tyle.
Teraz nie ma linków i nie ma podejrzeń.
...ale racja, dłużej się wczytuje.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
To jest dobry temat do dyskusji o sposobie umieszczania fotek w postach.
Osobiście wolę od razu widzieć czego dotyczy fotka, a nie dodatkowo klikać i czekać na załadowanie JPEGa w nowym oknie/karcie przeglądarki.
A ja nie - wolę sam zdecydować, czy coś mnie interesuje, czy nie i dopiero to wywołać.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
A ja nie - wolę sam zdecydować, czy coś mnie interesuje, czy nie i dopiero to wywołać.
Skąd możesz wiedzieć, czy zainteresuje Ciebie fotka znajdująca się pod linkiem, którego nie kliknąłeś?
maciejowi chodziło chyba o to, że jak już wejdzie na jakiś wątek to sam zdecyduje czy będzie w nim dodatkowo oglądać zdjęcia czy tylko czytać same posty
kogoś mogą zupełnie nie interesować zdjęcia w danym temacie a chce tylko poczytać w nim co ludzie nabazgrolili
_________________ moja historia motoryzacji: - Fiat Cinquecento; 700; - Fiat Punto 1.2 8V; - Fiat Bravo 1.2
16V; - MG ZR 160; - Golf V 2.0TDI; - Golf VI GTD
moim skromnym zdaniem fotki wklejane w poście na forum powinny być widoczne jako miniaturki, a dopiero kliknięcie na nich powinno pokazywać obraz w normalnych rozmiarach
... przede wszystkim ten minimalny podgląd zdjęcia powinien być zachowany, by nie "biegać" niepotrzebnie po niemal nic nie znaczących linkach
lekko odbiegając od tematu burzy wstawiam fotkę zachodu słońca jaki miał nad Łodzią dzień wcześniej niż "bohaterka" tego tematu
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum