Czy aby wymienic pompke paliwa w Rover 25 musze zdjac zbiornik? Gdzie jest umieszczona pompka?
Ile czasowo to zajmuje?
Pytam bo zatankowalem ostanio bak do pelna i pompka mi glosno chodzi (slychac ja w kabinie) nie wiem czy to wina paliwa czy tez pompka juz umiera.
Moze jakas wskazowka.
Dziekuje.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 29, 2010 15:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czy aby wymienic pompke paliwa w Rover 25 musze zdjac zbiornik?
nie jestem pewnien ale chyba tak np w 200 jest taka potrzeba
poziczek napisał/a:
Gdzie jest umieszczona pompka?
pompka jest umieszczona w zbiorniku po lewej stronie zaraz za tylnym kołem powinienieś zobaczyć kable do niej idące
Cytat:
Ile czasowo to zajmuje?
to zależy czy masz dostęp do kanału, czy zbiornik pełny
poziczek napisał/a:
Pytam bo zatankowalem ostanio bak do pelna i pompka mi glosno chodzi (slychac ja w kabinie) nie wiem czy to wina paliwa czy tez pompka juz umiera.
aporo głośnej pracy to kiedy dokładnie to słychać czy tylko kiedy przekręcasz kluczyk czy cały czas jeśli tylko podczas przekręcania kluczyka to normalny objaw
Jak nie masz kanały a masz bak pełny to ściągaj paliwo bo nie dasz rady. Ja bez kanału na cegłach męczyłem się w sumie ze 4-5h ściągnąć to nie problem ale podwiesić go samemu i przykręcić to jest prawdziwa sztuka.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Czy aby wymienic pompke paliwa w Rover 25 musze zdjac zbiornik?
nie jestem pewnien ale chyba tak np w 200 jest taka potrzeba
poziczek napisał/a:
Gdzie jest umieszczona pompka?
pompka jest umieszczona w zbiorniku po lewej stronie zaraz za tylnym kołem powinienieś zobaczyć kable do niej idące
Cytat:
Ile czasowo to zajmuje?
to zależy czy masz dostęp do kanału, czy zbiornik pełny
poziczek napisał/a:
aporo głośnej pracy to kiedy dokładnie to słychać czy tylko kiedy przekręcasz kluczyk czy cały czas jeśli tylko podczas przekręcania kluczyka to normalny objaw
Slychac ja jak przekrece kluczyk oraz podczas jazdy, poprzednio bylo ja slychac tylko podaczac przekrecenia kluczyka.
Wiec co pompka do wymiany? czy czyszczenie wchodzi w gre czy nie ma sensu.?
Dzieki za pomoc
nie zabraklo, zawsze staram sie tankowac zanim wejdzie na czerwona kreske.
Moge podejrzewac jakis syf w paliwie bo niektorzy narzekaja na ta stacje. Na razie jezdze, mam pelny bak , zobaczymy za tydzien dwa jak sie rozwinie sytuacja.
Pozdrawiam
[ Dodano: Pon Sty 24, 2011 10:50 ]
rzeczywiscie pompka paliwa, po wymianie na nowa-uzywke z Allegro jest lepiej. Podziekowal.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum