Wysłany: Pon Sie 27, 2007 19:10 [R620] Brak przyspieszenia
Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Dokonałem wymiany kpl sprzęgła i po wymianie samochód przyspiesza nie tak jak przed wymianą, jest "mułowaty" tzn. na trzecim, czwartym czy piątym biegu występują takie wahania w przyspieszaniu /jak ktoś nas co jakiś czas popychał/, obroty są płynne ale jakby było brak mocy. Zastanawiam się czy mógł mieć wpływ na to, że było odłączane zasilanie i na nowo powinna zostać zaprogramowana przepustnica?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 09, 2011 23:06, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 27, 2007 19:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ZOBACZ ZAWÓR STERUJĄCY TURBINĄ JEST POD FILTREM POWIETRZA 3 RURKI PODCIŚNIENIA I 1 KOSTKA ELEKTRYCZNA ZOBACZ CZY SĄ PODŁĄCZONE JAK TAK TO WYMONTUJ [ ZAZNACZ GDZIE BYŁ KARZDY PRZEWÓD ] PODŁĄCZ ZAWÓR POD 12V I DMUCHNIJ W ZAWOREK ZAŁANCZAJĄC I WYŁANCZAJĄC 12 V I ZOBACZ CZY ZAWÓR PO ZAŁĄCZENIU TRZYMA [ MA 3 WEJCIA PODCIŚNIENIA ]
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 11:47
A może coś nie tak z tym nowym sprzęgłem i pod większym obciążeniem się ślizga? Może źle odpowietrzony układ? Ekspert ze mnie żaden, ale wg mnie istnieje taka możliwość
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum