Wysłany: Wto Sie 28, 2007 20:44 [R600] Światło w dolnej części drzwi
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam.
Czy jest w jakims roverze (z serii 6) dostepne swiatlo w drzwiach w dolnej czesci oswietlajace ulice jak sie otworzy drzwi. Rozumiecie chyba
Z tego am widzialem, ze jest jest tam miejsce na takie swiatelko.
Co o tym myslicie?
POZDRAWIAM
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lut 21, 2011 22:41, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 20:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Będzie.
Inna sprawa to jak to podłączyć, bo wiązki gotowej w dzwiach nie ma.
A o to musisz pytac innych.
Ktoś z forum juz to zakładał, ale nie pamiętam kto.
Można by podłączyć to pod włącznik w drzwiach albo bezpośrednio pod lampkę wewnętrzną jednak pod włącznik chyba zdecydowanie lepiej bo zapali się tylko ta lampka, której drzwi otwarto a nie nawet te w zamkniętych drzwiach....
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
Wie moze ktos jak to sie nazywa po angielsku? Kurcze, nie moge nic takiego na ebayu znalesc. :-( Chyba bede musial sie przejechac na szrot - tam wybor jest duzy.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
na duuzy % w krańcówce jest - . Jeszcze się z innym rozwiazaniem nie spotkałem Łatwo to samemu sprawdzić, przy pomocy żarówki na 12V z przymocowanymi do niej przewodami
hmm... ja nawet nie wiem co to jest krancowka.
Mysle, ze to nie bedzie takie trodne. Nie mozna plusa wziasc ze swiatel pozycyjnych a minus z czujnika w drzwiach? Bo tak wlasnie chcialem zrobic. Co Wy na to?
...aaach to ...
Spoko - nie wiedzialem, ze to sie tak nazywa.
Ostatnio mam urwanie glowy z innymi rzeczami ale na pewno sie tym zajme. Kwestia zamocowania tych obrysowek na bumpery. Zamierzam zamocowac takie same jak sa migacze boczne w R600 (juz nawet zakupilem dwa komplety).
Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Lut 2004 Posty: 163 Skąd: Nowy Sącż
Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 08:42
Krańcówka, jest to wyłącznik światełka wewnętrznego koloru czarnego. w aucie znajduja się 4 takie przy każdych drzwiach
w 600-ce, są na słupku wewnętrznym przednim lewym i prawym a z tyłu tam gdzie zamek chwyta zatrzask, łatwo do zlokalizowania, jak zdejmiesz tapicerke na drzwiach i zamontujesz światełko to musisz pozyskać plus stały, powinien być przy centralu w drzwiach, lusterkach, podgrzewaniu lusterek, reg. lusterek, czy przy podnośniku szyb, łatwo zlokalizować, bo wystarczy żaróweczka 12V dwa kabelki, jednym dotykamy masy sam. np. zamka drzwi a drugim szukamy stałego plusa. Jak znajdziemy to tego plusa lutujemy do światełka, ale światełko nie zaświeci bez minusa, w związku z tym potrzebny jest nam minus właśnie z tej krańcówki, odkrecamy tą krańcówkę, przylutowujemy do niej drugiego minusa i doprowadzamy do naszego swiatła, najbardziej ukrytą drogą gdzieś progiem, następnie po zawiasie drzwi, lub jakim cudem wiązką elektryczną w drzwiach i lutujemy do naszego światełka, ręcznie łatwo sprawdzić bo wystarczy krańcówkę wcisnąć, wtedy jest brak masy i światełko wewnątrz i na drzwiach gaśnie, puszczamy, jest masa i światełko na drzwiach i wewnątrz świeci.
Dzieki stary - dobry opis.
Tylko jeden minus tego wszystkiego - swiatelka beda sie swiecily caly czas przy otwatrych drzwiach - nie tylko jak mam wlaczone swiatla - dlatego chcialem brac plus od swiatel pozycyjnych, oczywiscie jak sie uda)
OK - jak podlacze tak podlacze - post mial za zadanie rozwiazac problem - skad wziasc takie swiatelka - z jakiego samochodu bo wlasnie w rowerach nie widzialem.
Ostatnio zmieniony przez Adley Czw Paź 11, 2007 21:33, w całości zmieniany 1 raz
Cos malo widoczny ale dzieki.
Swiatelka juz mam od Acorda. Teraz ostatnio walczylem z podlaczeniem - po dluzszej probie pociagniecia przewodu od krancowki do swodka drzwi - jednak sie poddalem.
Wymyslilem inny (prostszy) sposob (niestety ingerujacy bardziej w uklad itp) to znaczy zamontowanie w drzwiach osobnych czujnikow - cos podobnego jak te krancowki na slupkach ale te beda w drzwiach. Bedzie o duzo latwiej. /mam nadzieje/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum