Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 12:35 [R 216 Si] Światła
Witam, ja też w sprawie świateł,ale chodzi o prawy reflektor.Od kilku dni mam Rovera 216 Si i w sklepie pytali jaką mam żarówkę (H4?) i czy jest tam silniczek (?).Jak się tego dowiedzieć?!!!Dzięki za informacje z góry.
Paul: temat wydzielony z innego wątku.
Ostatnio zmieniony przez Paul Sro Wrz 05, 2007 13:03, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 12:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
na wszelki wypadek napisz, który rok tego Twojego roverka
... ale na 99% jest to żarówka H4 12V60/55W P-43
... czy masz silniczek ? a masz regulację z lewej strony kierownicy (tak gdzieś na wysokości kolan) z cyferkami 0-4 ? a najlepiej zobaczyć silniczki otwierając maskę samochodu i patrząc czy z tyłu reflektora (od strony silnika) wystają z niego takie plastikowe elementy (takie dość masywnie wyglądające) umieszczone w 3/4 szerokości reflektora skierowane z podpiętymi przewodami
i na koniec taka uwaga: regulacja świateł lub jej brak nie ma wpływu na rodzaj żarówki w Twoim autku
[ Dodano: Sro Wrz 05, 2007 2:29 pm ]
wykorzystałem fotkę z allegro, by Ci pokazać taki właśnie silniczek
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Witam, ja też w sprawie świateł,ale chodzi o prawy reflektor.Od kilku dni mam Rovera 216 Si i w sklepie pytali jaką mam żarówkę (H4?) i czy jest tam silniczek (?).Jak się tego dowiedzieć?!!!Dzięki za informacje z góry.
że H4 to wiedziałem na 100% natomiast nie znałem roczniku auta i nie wiedziałem czy w starszych modelach przypadkiem nie występowały H4 z kołnierzem P-45
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum