Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
witam wszystkich sympatykow roverkow.jestem swiezo po wymianie klockow w moim roverku.mam jednak jedno pytanko.zauwazyłem ze klocki z prawej strony9ok 3mm) sa dwukrotnie bardziej zuzyte niz te z lewej(ok 13mm) autko kupiłem ponad miesiac temu i zwróciłem uwage tylko na klocki z prawej strony gdyz nie myslałem ze z drugiej str beda az tak zuzyte dopoki sie nie zdziwiłem słyszac te blaszki sygnalizujace .nie sadze aby poprzedni własciciel wymienił tylko jedna pare klockow wiec co mogło spowodowac az tak nierównomierne zuzycie?
zaznacze ze koła obracaja sie luzno, nie słychac zadnych otarc a tłoczki nie sa zapieczone
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 29, 2010 19:07, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 11:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 11:14
a pewien jestes ze poprzedni wlasciciel wymienial komplet?? dlatego jak kupisz auto to sprawdzasz dokladnie co w jakim jest stanie jednym slowem robisz mu generalny przeglad....
a tak na marginesie to klocki sa tej samej firmy z obydwu stron???
...
zaznacze ze koła obracaja sie luzno, nie słychac zadnych otarc a tłoczki nie sa zapieczone
jeżeli tłoczki nie są zapieczone, zaciski odpowiednio "pływają" .... to pozostaje chyba rzeczywiście debilna wymiana dokonana przez poprzednika .. chciał pewnie zaoszczędzić i znalazł gdzieś sobie klocki na jedną tylko stronę
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum