Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 14:32 [R75] Problem z mocą !!
Typ: v6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam. Pojawił mi sie problem nastepujacy: Rover 75 2.0 V6 rok 2000przy przyspieszaniu szczególnie odczuwalne na biegu 3, 4 i 5 samochód tak jak by mial przyrost i utrate mocy, wciskam gaz i samochod przyspiesza nie na zasadach plynnosci tylko tak jak by w jednym momencie mial 150 KM a w chwili 100 Km, poprostu ma takie zachwiania w przyspieszeniu. szczególnie jest to odczuwalne jak załącze klimatyzacje kiedy jest wieksze obciazenie...tak wywnioskowałem. Jest jeszcze jeden objaw ze na poziomie obrotów 1100 silnik delikatnie wpada w drgania ponizej tych obrotów i powyżej juz nie. Prosze podpowiedzcie mi z czym moze byc klopot i czy ktos spotkal sie juz z takim problemem. Powiem tylko ze nei jest to na zasadzie kompletnej utraty mocy tylko tak jak by w momentach samochod tracil z 30 % mocy, ma takie zachwiania. Przy wyżej juz predkości w trakcie przyspieszania np od 160 w zwyż nie odczuwalny juz jest ten efekt. dzieki za ewentualne informacje. Tomasz
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lis 21, 2010 13:22, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 14:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 09:00
moze to i VIS, ale z drugiej strony czy nie pokazaloby tego po podlaczenia do kompa?
lambda ma wplyw... trenowalem ten problem w innych samochodach, ale zawsze swiecila mi sie kontrolka check engine...
masz sprawne wszystkie zarowki na desce?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Popinalem sie w Komornikach w Altoma pruszynski. Diagnoza? Nie eidzą problemów....Dramat....2007 rok auto popsute serwis nie widzi kłopotu:) Parodia dlatego szukam pomocy u was ew skierowania mnie do bardziej profesjionalnego serwisu w okolicach Poznania
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum