Wysłany: Sob Wrz 08, 2007 07:26 [R 200 97r] Piszczenie na 5 biegu
R 200 97r - Mam "denerwujący" pisk na 5 biegu ale tylko w momencie jak naciskam na gaz wystarczy mninmalnie go dotknąć silnik nawet nie zmienia obrotów a już pojawia sie ten świdrujący pisk gdzieś od silnika, puszczę gaz - cisza. Na innych biegach to nie występuje. Moje podejrzenie pada na skrzynię biegów ale może ktoś coś takiego już "przerabiał". Czekam na sugestie. Pozdrawiam
sTERYD: ten model i rok to miał być w temacie
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Sob Wrz 08, 2007 09:46, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 08, 2007 07:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
spróbuj polac paski wielorowkowe wodą, jesli coś się zmieni, to naciag pasków jest nieok
ale skoro tak się dzieje tylko na piątce, to może też oznaczać coś w skrzyni (jakieś łożysko )
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Plewanie raczej nic nie da, na postoju silnik pracuje prawidłowo dopiero w czasie jazdy na 5 biegu gdzieś od 80 km/h do 120 km/h słychać ten pisk. Chyba muszę sie przygotować na remont skrzyni biegów
Siema, jeżeli słychać coś w okolicach skrzyni tylko na 5 biegu, to problemem może być mała ilość oleju przekładniowego, podjedz do jakiegoś mechanika i wymien olej w skrzyni.
Tylko dopilnuj żeby weszło 1,8 litra,
piszczenie powinno ustąpić na 90%
[ Dodano: Nie Wrz 09, 2007 9:38 pm ]
a może to nie skrzynia, może na 5 biegu otwiera sie jakać dodatkowa przepustnica? i ona tak świszczy? dziwne że tylko przy wciśniętym pedale gazu to występyje jak puszcze gaz - jak ręką odjoł
U mnie się dzieje to samo. Powód - no właśnie, jaki? Niby wszystko jest OK ale coś gwiżdże. Zauważyłem że się to dzieje tylko jak przyspieszam z prędkości <100km/h na V-biegu. Więc tego nie robie! Ciągnę na IV do 120-130 i wtedy wrzucam V i jest OK
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum