Pomógł: 50 razy Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 800 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 17:22 [R all]Ogólnie Temat Katalizator
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam
Morzecie mi to wytłumaczyć ?
Kumpel od jakiegoś czasu ma pusty katalizator bo strasznie brzęczał itp...więc postanowiliśmy się go pozbyć...
No więc samochód zawsze gdy odpalał puszczał delikatny odćień granatowej chmurki wszystko wskazywało na padnięte uszczelniacze...ale odziwo po wywaleniu padniętego katalizatora dymku zero,nawet po przegazówce lekkiej na zimnym gdzie zawsze chmure robił...
Moje pytanie zmierza do tego czy naprawdę to morze mieć wpływ?? bo aż się zdziwiłem
Jeśli chodzi o branie oleju to nie wiemy bo samochód jest swieżo nabyty
Jakie jest wasze zdanie bo pierwszy raz się z takim czyms spotkałem
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Czw Lis 18, 2010 11:02, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 17:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
podejrzewam, że wcześniej podczas odpalania wpierw z układu wydechowego uciekały różnego rodzaju naleciałości (nagary, syfy - nie wiem jak to nazwać) na co może wskazywać ten "granatowy" kolorek
... natomiast obecnie, po pozbyciu się katalizatora nie ma co układ wydechowy wypychać poza spalinami z silnika
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum