Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Witam serdecznie!
Kupiłem 2 tygodnie temu Roverka, który zaraz nawalił!!
Najpierw strzeliła ustrzelka pod głowicą!!
po remoncie głowicy zrobiłem 130km i samochód przestał odpalać!!
podaje paliwo i kręci rozrusznik ale nie odpali!
Może ktoś wie co mogło się stać??
Każda rada się przyda!!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 29, 2010 21:28, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 13:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
może dopisz czy nagle zgasł, czy np. po zgaszeniu motoru więcej nie odpalił, czy jak nim jechałeś te 130 km. lub jak go gasiłeś były jakieś niepokojące objawy itp.
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Iskra na świecach jest, alarm się rozbraja. W trakcie tych 130 km po naprawie najpierw palił na rys, z czasem po odpaleniu szarpało silnikiem-jakby chodził na 3 cylindry. Ostatnie odpalenie było ciężkie a po zgaszeniu po 5 min już nie odpalił. Auto ma instalację LPG. W kolumnie kierownicy mam zabezpieczenie BLOCK SHAFT na kluczyk-czy może ono mieć znaczenie przy moim problemie? Czy jest to standartowe wyposażenie czy tylko mój egzemplarz tak ma? Auto jest sprowadzone z Włoch.
Czy jest to standartowe wyposażenie czy tylko mój egzemplarz tak ma?
To na pewno nie było montowane fabrycznie.
ŁUKASZ DYGOWSKI napisał/a:
podaje paliwo i kręci rozrusznik ale nie odpali!
Iskra na świecach jest, alarm się rozbraja.
...no to sorry, ale musi odpalić.
Auto ma instalację LPG.
...chyba, że tutaj jest problem (przestawione mapy paliwowe w wyniku np. złej emulacji sondy lambda w sterowniku LPG). Czy możesz odpalać awaryjnie na gazie? Sprawdź, czy na LPG odpali.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum