Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 06:08 [R620] Uszczelka pod głowicę
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam mam pytanko musze wymienić uszczelke pod głowicą a na necie znalazłem trzy rodzaje (różnią się grubością)jaką powinienem założyć i co jeszcze przy okazji trzeba wymienic?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 10, 2011 23:46, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 06:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 07:49 Re: [620i 16V 96'] Uszczelka pod głowicę
kali74 napisał/a:
Witam mam pytanko musze wymienić uszczelke pod głowicą a na necie znalazłem trzy rodzaje (różnią się grubością)jaką powinienem założyć i co jeszcze przy okazji trzeba wymienic?
producenci uszczelek pod głowicę stosują ich różne grubości ze względy na fakt ewentualnego planowania głowicy ... jeśli będziesz planował głowicę, to powinieneś zastosować nadwymiarową (czyli grubszą) uszczelkę
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
1 Na pewno mam 620i 2.0 16V silnik hondy
2 Planowanie jest chyba niezbedne więc będzie robione
wymienię też uszczelniacze zaworów nie wiem tylko czy cos jeszcze?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum