Typ: D Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam
Gdzie i czy mogę kupić sam pierścień ABS lewy przód oraz jakieś wskazówki jak go wymienić oraz czy dostanę sam sworzeń wachacza czy muszę kupować cały wachacz ?
Rover 600 to nic innego jak Accord w ladnym opakowaniu, takze elementy beda do siebie pasowac, co zreszta potwierdza sprzedajacy na Allegro. jesli nie jestes pewien, to dzwon do Allegrowiczow - z reguly kryja sie za nimi firmy motoryzacyjne z gigantyczna wiedza na temat zamiennikow.Przegub od diesla raczej na pewno nie bedzie takim samym jaki pracowal przy benzynie...
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 17:56
Padre22 napisał/a:
Rover 600 to nic innego jak Accord w ladnym opakowaniu, takze elementy beda do siebie pasowac, co zreszta potwierdza sprzedajacy na Allegro. jesli nie jestes pewien, to dzwon do Allegrowiczow - z reguly kryja sie za nimi firmy motoryzacyjne z gigantyczna wiedza na temat zamiennikow.Przegub od diesla raczej na pewno nie bedzie takim samym jaki pracowal przy benzynie...
Obawiam się, że po pierwsze nie chodzi o 600kę, a po drugie nie tak do końca części z Accorda pasują do 600ki. Trzeba uważać.
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Nie Wrz 30, 2007 07:44
W kwestii pierścienia to wymieniałem tylne łożysko(razem z piastą oczywiście) w swoim 620 SDI i nie mogłem znaleźć z takim samym pierścieniem od ABS... U mnie jest taki mały a wszystkie były duże... Znalazłem jedną piastę bez ABS-u w ogóle, pomierzyłem czy taka sama i przełożyłem sam pierścień... Żaden problem. Nie wiem jak to będzie na przegubie ale piastę włożyłem w imadło i przez 2 dziurki które są w piaście dużym sworzniem i młoteczkiem raz z góry, raz z dołu i poszło...
A co do tego czy z benzyniaka będzie pasował to proponuję wziąć 2 modele- benzyna i diesel i sprawdzić po numerach katalogowych w elektronicznym katalogu czy takie same....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum