Wysłany: Pon Wrz 03, 2007 20:41 odszkodowanie z AC
Witam,
Ktoś w nocy porysował mojemu ojcu autko. Do malowania jest dach, maska i bok. Zajście zgłoszone na Policję. Sprawca nieznany. Czy jeżeli będę chciał pokryć koszty malowania z ubezpieczenia AC, to czy polecą mi zniżki ? Pomimo, że "kolizja, wypadek" nie był z mojej winy... Ubezpieczalnia to PZU. Czy ktoś miał podobną sytuację? Albo jak to jest w przypadku np. zwierzyny ? Czy szkody wywołane przez zwierzynę, powodują obniżenie zniżek na składkę przy wypłacie odszkodowania ?
pozdrawiam
Damian
_________________ pozdrawiam Skiba
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 03, 2007 20:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Albo jak to jest w przypadku np. zwierzyny ? Czy szkody wywołane przez zwierzynę, powodują obniżenie zniżek na składkę przy wypłacie odszkodowania ?
Ze zwierzyną to nie jestem pewny, czy nie dałoby się dochodzić odszkodowania od leśnictwa, ale szanse są znikome.
A właśnie - zapomniałem napisać pismo w sprawie tej mojej opony rozwalonej o dziurę w jezdni - muszę się za to zabrać - tu sprawa jest oczywista.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum