Poprzedni właściciel zamontował sobie jakiś "zastępczy" włącznik klimy (na desce rozdzielczej) który się mi się rozsypał kupiłem orginalny, ale po wyjęciu zepsutego okazało się że nie ma wtyczki tylko dolutowane kable :-( . Mam prośbę.
Czy mógłyby ktoś napisać jaka jest kolejść kabli patrząć np: od lewej z góry na włącznik ewentualnie jakaś fota albo schemat na maila. Plis.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 16, 2007 13:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dzieki MaReK za pomoc ale właśnie sprawdziłem i mam (nie wiedzieć czemu) inne kolory kabli :-( :
niebiesko-biały, biały, zielono-biały, czerwono-biały, czarno-biały i zielono-biały
:-(
Pomógł: 10 razy Dołączył: 03 Sie 2001 Posty: 469 Skąd: Ząbki
Wysłany: Wto Paź 16, 2007 17:48
Prawdopodobnie klima nie jest fabryczna, tylko dokladana (Diavia).
Ja tez nie mam wtyczki na wlaczniku. Kabelki nie sa co prawda lutowane, ale na osobnych wsuwkach. Kolory zaraz postaram sie sprawdzic. Zdejmowalem juz je co prawda z wlacznika, ale staralem sie zakladac w tej samej kolejnosci
Dzieki MaReK za pomoc ale właśnie sprawdziłem i mam (nie wiedzieć czemu) inne kolory kabli :-( :
niebiesko-biały, biały, zielono-biały, czerwono-biały, czarno-biały i zielono-biały
:-(
na pewno nie są to fabryczne kolory przewodów ...
i teraz mamy dwie opcje
1. albo ktoś wcześniej "grzebał" przy wiązce
2. albo jak wspomniał Kruchy klima była dokładana
poniżej instalacja z prawidłowymi kolorami wg RAVE
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Mój Roverek jest w wersji "Spirit" więc klima powinna być (chyba) orginalna.
Dziwne. :-(
[ Dodano: Wto Paź 16, 2007 19:29 ]
Poza tym na płytce włącznika przy kablach znalazłem opisy : "in", "ou", "+" i "in" piąty jest nie oznaczony i pewnie to "masa".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum