Wysłany: Sro Paź 03, 2007 17:45 [R214si '98] problem z centralnym zamkiem
Witam. Mam nietypowy problem. Chcąc zamknąć auto (Rover 214) wcisnąłem przycisk na pilocie. Rover zamknął się i po zaledwie 2 sekundach zaczął wyć alarm. Przy kolejnej próbie używając pilota zamykają się jedynie drzwi od strony pasażera, a od strony kierowcy blokują się. Blokuje się przynajmniej tylko przycisk wewnątrz auta i wygląda to jakby był z jednej strony był otwarty a z drugiej zamknięty. No cóż, chciałem sprawdzić i pociągnąłem za klamkę, a alarm znów zawył. Totalnie mnie to zdziwiło. Co innego dzieje się gdy nie używam pilota tylko zamykam kluczem. Centralny zamek idealnie zamyka drzwi i wewnętrzne przyciski chowają się tak jak powinny. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Bardzo proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony przez keraj83 Sro Paź 03, 2007 19:58, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 03, 2007 17:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
--------------------------------------------------
dopisek od moderatora:
keraj83 jeśli chcesz, by temat nadal funkcjonował i nadal chcesz uzyskiwać
odpowiedzi na swoje pytanie to popraw proszę nazwę tematu na
obowiązującą na naszym forum (użyj funkcji <edytuj> w pierwszym poście) ...
a wystarczyło przeczytać TO
ponadto proponuję byś uzupełnił swój profil o dokładniejsze dane auta, bo nikt nie wie czego Twój problem dotyczy ...
--------------------------------------------------
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Albo masz uszkodzoną wiązkę w lewych drzwiach albo uszkodzony zamek w tych drzwiach. Najpierw najłatwiej sprawdzić przewody w przepuście gumowym, zrobisz to bez rozbierania drzwi. Jeśli w przepuście jest OK to trzeba rozebrać drzwi by dostać się do zamka.
Problem tkwi w tym że za bardzo nie oriętuję się co do części mechanicznych. Jest to moje pierwsze auto i mogę dodać że jestem kompletnie zielony pod tym względem. Czy mógł by mi ktoś przybliżyć jak dostać się do przpustu?
Chciałem jeszcze dodać iż ruszając delikatnie na boki bolcem który służy do otwierania i zamykania drzwi od wewnątrz słychać jakby jakaś metalowa część wewnątrz drzwi obijała się o blachę z drzwi. Wciskając go, drzwi zamykają się bez problemu i tak samo dzieje się z otwieraniem drzwi. Jedynym problemem jest użycie pilota, bo wtedy bolec ten stoi w miejscu. Zapewne będę musiał rozebrać drzwi ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum