Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Wto Paź 02, 2007 11:52 [R600] Problem z alarmem
Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam
Od dłuższego czasu walczę z uruchomieniem alarmu w moim R600. Wszelkie próby reanimacji dotychczas nie powiodły się ale ciągle mam nadzieję.
Prosiłbym posiadaczy R600 '97 i nowszych z firmowym alarmem o przyjrzenie nie się zamieszczonym zdjęciom i porównanie ich z własnym pilotem
Zauważacie jakieś różnice? Czegoś brakuje lub wygląda na podmieniane?
Czekam na wszelkie uwagi, być może ktoś ma ochotę wstawić zdjęcie swojego pilocika? wówczas mógłbym sam se porównać
Z góry dzięki
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 11, 2011 14:39, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 02, 2007 11:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Wto Paź 02, 2007 13:42
Zdjęcia to będę mógł wrzucić co najwyżej z Hondy Civic ojca za parę dni... Wydaje mi się że pilocik identyczny to może akurat coś by pomogły...
Swoją drogą ja też mam problem z pilotami w 600 tyle że u mnie jest podczerwień...
Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Wto Paź 02, 2007 22:47
czyli mam wszystkie elementy na miejscu. Pozostaje sprawdzić ich stan i poprawność połączeń.
A mógłby mi ktoś jeszcze powiedzieć który przycisk jest od czego? Ten z kropkami służy do zamykania?
Czy jak przytrzymacie ten z kropkami dłużej wciśnięty to najpierw dioda (czerwona) zapali się i zgaśnie a później zaczyna mrugać i mruga do momentu puszczenia tego przycisku? u mnie tak jest ale chyba zanim zacząłem kombinować z pilocikiem to tylko raz mrugnęła i gasła bez względu na to jak długo się trzymało wciśnięty przycisk
Czekam na dalsze info a za te które już dostałem serdecznie dziękuję (ikonką "pomógł" of kors;) )
A mógłby mi ktoś jeszcze powiedzieć który przycisk jest od czego? Ten z kropkami służy do zamykania?
Tak, ten z kropkami.
Marrkus napisał/a:
Czy jak przytrzymacie ten z kropkami dłużej wciśnięty to najpierw dioda (czerwona) zapali się i zgaśnie a później zaczyna mrugać i mruga do momentu puszczenia tego przycisku?
Nieee, raczej jest tak:
Marrkus napisał/a:
tylko raz mrugnęła i gasła bez względu na to jak długo się trzymało wciśnięty przycisk
Muszę powiedzieć, że kilka dni temu też miałem dziwną sytuację z pilotem. Otóż leżał sobie spokojnie na biurku kilka godzin. Gdy go podniosłem zauważyłem że świeci się dioda na czerwono (cały czas). Pilot oczywiście nie działał.
Po energicznym wciskaniu przycisków dioda zaczęła mrugać na zielono.
Rozebrałem dziada, wyczyściłem styki baterii i wszystko wsio ok.
Dziwne, pierwszy raz to mi się zdarzyło.
Ps: ale ja na szczęście mam jeszcze jeden działający pilocik + 2 dodatkowe kluczyki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum