Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 20:30 [R420] Gdzie dokupić pilot
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam kupiłem tydzień temu R420 i był tylko jeden komplet kluczyk i pilot. Chce dorobić/dokupić drugi i o ile z kluczykiem nie m problemu to podobno ponieważ w pilocie jest też odcięcie zapłonu czy coś tam musze kupić oryginalny za 300 zł czy to prawda? jeśli tak to gdzie a jeśli nie to jaką mam alternatywe.
Bardzo proszę o info
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 29, 2010 23:58, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 20:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Alternatywa jest zakup używki za np. 100PLN i najlepiej od razu wymiana baterii + sprawdzenie styków. Programowanie i tak Cię nie ominie A jak to wszystko wykonasz, to będziesz miał spokój na parę lat. No i jak bedziesz programował piloty (trzeba mieć oba ze sobą !) to zażądaj odczytania kodu immobilisera.
No właśnie problem w tym że ja poza wciśnięciem przycisku na pilocie nic więcej nie potrafie z nim zrobić gdzie mogę poprosić o pomoc czy mam się złosić do elektryka? mechanika? wiem że jak podjade do serwisu to za otwarcie drzwi zapłace już ze 150 .
No właśnie problem w tym że ja poza wciśnięciem przycisku na pilocie nic więcej nie potrafie z nim zrobić gdzie mogę poprosić o pomoc czy mam się złosić do elektryka? mechanika? wiem że jak podjade do serwisu to za otwarcie drzwi zapłace już ze 150 .
to nie tak
drzwi, nawet jak pilot padnie możesz zawsze otworzyć kluczykiem
auta to tak się nie odpali, chyba, że będą resztki baterii w pilocie uniemożliwiające jedynie otwarcie samochodu. do odpalenia potrzebujesz kodu immobilajzera
(jest o tym artykuł na stronie
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Okazało się że nie posiadam immobilizera chodzi więc tylko o załatwienie i zakodowanie pilota do alarmu i centralnego. Dzwoniłem do kilku serwisów i pilot 450 zł a programowanie 100-150zł Czy ktoś może mi poradzić jak zabrać się do skopiowania pilota??
gdzie kupić i kto poza serwisami rovera jest w stanie to zrobić?
--------------------------------------------------
dopisek od moderatora:
broko jeśli chcesz, by temat nadal funkcjonował i nadal chcesz uzyskiwać
odpowiedzi na swoje pytanie to popraw proszę nazwę tematu na
obowiązującą na naszym forum (użyj funkcji <edytuj> w pierwszym poście) ...
a wystarczyło przeczytać TO
--------------------------------------------------
broko napisał/a:
Okazało się że nie posiadam immobilizera chodzi więc tylko o załatwienie i zakodowanie pilota do alarmu i centralnego....Będe wdzięczny za każdą informacje
zadzwoń do tomateam , napisz posta na forum w dziale Giełda, że kupisz pilota, poszukaj informacji na allegro u sprzedawców ROVERków ... możliwości jest cała masa
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum