Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
witam,
podejrzewam, że ten temat w jakiś sposób został już poruszony, ale zapytam się bezpośrednio:
mam problem z moim Roverkiem przerywa dusi się i gaśnie na niskich obrotach i nie tylko nawet na 5biegu przy 4tys obrotów przerywa.. oczywiście jest to bardziej odczuwalne na gazie niż na benzynie.. podejrzewam, że to coś z "prądem" wymieniłem kable WN bo była na nich dyskoteka.. niestety na nowych kablach jest to samo - co może być przyczyną??
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Czw Paź 11, 2007 07:45
Już Ci kolega sTERYD napisał - oprócz kabli, powinieneś sprawdzić też kopułkę, palec rozdzielacza, świece, ewentualnie cewkę zapłonową. Dyskoteka może być spowodowana przebiciami z kopułki lub z cewki zapłonowej. No chyba, że kupione przez Ciebie kable WN są kiepskiej jakości (ale tą wersję bym na razie odrzucił).
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 56 Skąd: Warszawa-Wesoła/Łódź
Wysłany: Czw Paź 11, 2007 08:31
thef napisał/a:
Dyskoteka może być spowodowana przebiciami z kopułki lub z cewki zapłonowej.
przez przebicie to ja rozumiem, że w momencie dotknięcia kabli lub kopułki powinien mnie prąd kopnąć (albo chociaż coś poczuć), a u mnie co prawda widać iskry, ale wszystko mogę złapać czy to nadal jest przebicie??
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum