Jakiś czas temu ze względu na zgubienie kluczyków do auta musiałem odciąć immo (pestka). Wszystko działało aż do dnia wczorajszego kiedy to roverek odmówił posłuszeństwa. Przy próbie odpalenia włącza się pompa paliwa, słychać charakterystyczne "pstryk" w module obok zapalniczki ale niestety nic poza tym, kompletny brak odzewu. Dodam, że na "popych" auto odpala i jeździ bez problemu. Co to może być
Ostatnio zmieniony przez giewu Pią Paź 12, 2007 13:14, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 12, 2007 11:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No to wez mlotka, poloz sie pod autem i zapodaj kilka razy w rozrusznik.
Sprawdz moze wczesniej, czy kabel (gruby czerwony) schodzi do niego i sie nie poluzowal, zasniedzial itp. oraz ten czarny masowy. Jak jest okej, daj dwa uderzenia i zobacz czy pomoze. Jesli nie... no coz. Albo go zdjemij i probuj regenerowac albo wymien na jakis inny, z allegrota. Ja wymienial tylko raz.
[ Dodano: 12 Październik 07, 12:12 ]
Ale jakby sie zawiesil rozrusznik, to po odpaleniu z pychu pozniej by krecil.
Wiec albo prad nie dochodzi albo sie skonczyl rozrusznik.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
już wszystko ok Przyjrzałem się dokładnie kablom do rozrusznika i okazało się, że jeden z nich słabo stykał. Przetarłem styki i działa jak należy. A już nie bałem, że to co poważniejszego. Dzięki za szybką odpowiedz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum