Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam wszystkich!
Mam pytanie dotyczące mojego Rover'ka 620SDi z '97:
Jakie są wartości ustawienia kąta wtrysku?
Być może źle sformułowałem pytanie, ale mechanik który ściągnął pompę nie może w swoich książkach elektronicznych znaleźć tych wartości. Bardzo proszę o pomoc ...
Dodam tylko, że napomniał coś o wartościach 0,6 i 0,9.
Pomocy proszę szukałem na forum i nic nie znalazłem jak również na google
Pozdrawiam Jacek i czekam na odpowiedzi
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 11, 2011 14:30, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 12, 2007 17:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak ten artykuł już czytałem, ale nic w nim nie pisze o napomnianych wartościach 0,6 i 0,9.
Może jeszcze jakiś pomysł, obecnie przeszukuje Rave może coś znajdę, dalej proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 11, 2011 14:29, w całości zmieniany 1 raz
Bo to są dziwne wartości i za dokładnie podane dla kąta wtrysku i nie da się ich ustawić tak dokladnie. A pozatym jeśli to rzeczywiście kąt wtrysku to najlepiej ustawić 4 stopnie. Chyba, że mechanik miał coś innego na mysli ale nie mam pojęcia co. Takie wartości to może mieć np.: ciśnienie doładowania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum