Wysłany: Nie Paź 14, 2007 12:05 [R600] Poszarpywanie silnika
Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam mam taki mały problemik, otóż ostatnio zaczął mi poszarpywać troszkę silnik w dolnym zakresie obrotów tak jak by przerywał delikatnie. Czym to może być spowodowane ze ostatnio odpinałem sondę lambda??? Troszkę może więcej pali, ale niewiele. Jeszcze jedno pytanko do forumowiczów, którzy maja ten silnik czy jest to normalne ze jak hamuje silnikiem to puszcza delikatne bąki z tłumika i strzela czasami??
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 11, 2011 14:46, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 14, 2007 12:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dodam jeszcze ze nie mam problemu z odpalaniem samochód stoi pod chmurka i zawsze pali od strzała. Spróbuje zmienić świece i kable i zobaczę wtedy czy się cos poprawi
czy jest to normalne ze jak hamuje silnikiem to puszcza delikatne bąki z tłumika i strzela czasami??
To moze sie objawiac przy zlym ustawieniu zaplonu, z reszta szarpanie tez moze byc miedzy innymi tym spowodowane.
Podjedz na jakis warsztat , niech ci sprawdza kat wyprzedzenia zaplonu
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 22:26
Daj znać jak poszukiwania kabli WN ci poszły. Może jak masz jakieś dojście to podpowiesz bo np Inter Cars może zamówić ale nie gwarantują że będą i trzeba czekać.
Pamiętaj że w modelach z przed 1996 były inne przewody i nie będą pasować do twojego silnika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum