Wysłany: Wto Paź 16, 2007 15:32 [R400] Problem z prędkościomierzem;)
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam
Czytalem mnustwo postów na ten temat ale mój przypadek jest z goła inny.Mianowicie zaczyna "fiksować" mi prędkościomierz.Jak silnik nie jest jeszcze rozgrzany to dziala normalnie.Jak tylko silnik nabierze swojej temperatury zaczyna sie "wachadełko".
Wskazówka podskakuje jak piłeczka,a po jakimś czasie kładzie sie zmęczona na zero.Odczasu do czasu podniesie sie leniwie ale dopiero na 3,4 biegu.....Czy spotkaliście sie z takim przypadkiem??? Nie wiem czy to impulsator,czy zębatka w skrzyni......Czy może jest to wina cieknącego gdzieś płynu chłodniczego.....Pomocy;)
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 30, 2010 00:06, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 16, 2007 15:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
HEHEHEHE Łatwo powiedzieć trudniej zrobić.Może dacie mi jakieś wskazówki jak sie do tago zabrać??? Jestem kompletnie zielony w tym temacie,a nie chce czegos popsuć.....
Wysłany: Wto Paź 16, 2007 21:24
miałem ten sam problem, też wydawało mi się że wykryłem regułę kiedy działa kiedy nie Ale że nie miałem czasu jechać do mechanika to z miesiąc jeździłem i stwierdziłem że nie ma reguły W każdym razie skończyło się tym że pan Midowicz przy okazji jakieś wymiany przeczyścił ten impulsator i wszystko gra.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum