Wysłany: Wto Paź 16, 2007 16:31 [R75] Jak przerobić światła mijania
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam wszystkich Rowerkowiczów mam małe pytanko czy jest możliwe przerobienie świateł mijania by po przekręceniu kluczyka włączaly się automatycznie?Czytałem ze niektore R75 mają taką opcję.
_________________ Wolek
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lis 25, 2010 12:26, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 16, 2007 16:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wolek, warto również wiedzieć, że nawet jeśli ktoś ma T4, to niekoniecznie potrafi obsługiwać... (vide BWR Podolscy w Krakowie, którzy nie potrafią sprawdzić autentyczności przebiegu we wszystkich dostępnych miejscach w aucie).
...w końcu trzeba znać angielski (a z tym różnie bywa).
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Wto Paź 16, 2007 19:28
Zapraszam do Poznania zajmie to jakieś 10 minut
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
W Kielcach w danym ASO powinno się dać (namiary na stronie klubowej).
Do Wawy też masz niedaleko...
Tak, ale w aso zapłacę jak za pełną wymianę softu - miałem nadzieję na "lokalny" warsztat czy też osobę prywatną która oczywiście również weźmie pieniążki za swoją usługę, ale nie takie jak ASO .....
Przy okazji - ile kosztuje końcówka tech'a do ROvera 75 i jakim softem się to robi - może sam coś zakombinuję
I gdzie można to kupić - chyba że jest to pełna stacja diagnostyczna ... ale wątpię - w Audi A6 i VW Passat ze znajomym robimy to z laptopa
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Tak, ale w aso zapłacę jak za pełną wymianę softu - miałem nadzieję na "lokalny" warsztat czy też osobę prywatną która oczywiście również weźmie pieniążki za swoją usługę, ale nie takie jak ASO .....
Nadzieja nie wystarczy... Niestety chcąc mieć dostęp do wszystkich możliwości konfiguracyjnych R75 musisz podpinać się TestBookiem.
argail napisał/a:
Przy okazji - ile kosztuje końcówka tech'a do ROvera 75 i jakim softem się to robi - może sam coś zakombinuję
Jaka końcówka? Jakiego Techa?
argail napisał/a:
chyba że jest to pełna stacja diagnostyczna ... ale wątpię
Jest to lapek z odpowiednim softem oraz zestawem wtyczek. przynajmniej ja mam taką wiedzę. Niech posiadacze T4 mnie ewentualnie oświecą.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Jaka końcówka? Jakiego Techa?
Chodzi mi o końcówkę diagnostyczną wpinaną z jednej strony w slot w samochodzie a z drugiej w komputer - użyłem nazwy tech bo tak się to nazywa dla opli,vw,audi
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Końcówka, czyli tak naprawdę wtyk do gniazda diagnostycznego to chyba standardowy EOBD (czy jakoś tak), identyczny jak w wielu innych samochodach. Problemem jest odpowiedni soft potrafiący komunikować się z kompem samochodu.
R75 można diagnozować popularnymi testerami, ale w ograniczonym zakresie (odczyt/kasowanie błędów, odczyt parametrów bieżących). Bajerów takich jak ustawienia świateł, testowanie elementów systemu, programowanie liczników, zmiana języka na zegarach, itp. niestety nie da się nimi ustawić.
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Sro Paź 17, 2007 13:29
Kielce odradzam, ja tam byłem to nawet podłączyć sie nie potrafili, a w końcu powiedzieli że jeszcze nigdy tego testbook'a nie używali bo nie mieli do czynienia z żadnym Roverem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum