Wysłany: Czw Gru 06, 2007 18:37 [R416] Brak ogrzewania po HGF
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: wszystkie
Witam mam rovera 416 si v16 mam problem wymieniłem uszczelkę pod głowicą i głowicę dałem do planowania i na szczelność jest ok silnik chodzi ok ale jest problem z grzaniem w środku auta już 2 tygodnie mechanik dochodzi co jest , i ja sam nie wiem jak auto stoi i chodzi na wolnych obrotach to grzeje a jak trochę jadę do dmucha zimnem dopisze że jest nowa pompa wodna i termostat sprawdzane już było wszystko oprócz nagrzewnicy bo jest ciężko się dostać i nie chciał bym rozkręcać deski nie wiem jak ona działa i była płukana przewodami napisze że auto stało trochę bez płynu a wcześniej była woda czy tam są jakieś zaworki jeszcze napiszcie proszę co robić. nr gg4811688
Brt: poprawiłem temat !!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 02, 2011 23:55, w całości zmieniany 5 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 18:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 18:48
musisz ostro odkamienić ją , miałem taki przypadek tydzień temu też wszystko wymienione i leciało zimne , 3 razy ją traktowałem środkiem do odkamieniania , jeszcze muszę za miesiąć przeprowadzić taką samą akcje , ponieważ jest lepiej ale nie jest bajka
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 191 Skąd: Zamość
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 18:51
Witam co do grzania to moze warto zobaczyc co jest z nagrzewnica u mojego kumpla grzalo ale bardzo slabo i nagrzewnica była zła mozna ja przeczysci lub wstawic nowa ....
to radzicie morze nie ściągać deski rozdzielczej ? a poza tym trzeba mi przewód co idzie od chłodnicy do silnika ten górny . a jakim środkiem to zrobić i jak bo mechanik chciał kretem ale on pali wszystko chyba
a morze wiesz jaka to nazwa tego środka bo dzwoniłem do mechanika on by kupił to /
[ Dodano: Czw Gru 06, 2007 20:20 ]
i wyślij mi tą fotkę jutro ja dopiero będę wieczorem bo pracuje jako kierowca mam daleka trasę i pewnie 22.00 mnie złapie jak byś miał to kupił bym bo u nas niema takiego sklepu
[ Dodano: Czw Gru 06, 2007 20:24 ]
ty jesteś z zamościa ?
a jak można go odpowietrzyć bez płynu ? i jak się dostać do nagrzewnicy w roverze 416 bez wyciągania całej deski bo ten mechanik mnie już denerwuje już trzeci tydzień będzie leciał jak stara się to zrobić a ile paliwa spalił
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 191 Skąd: Zamość
Wysłany: Nie Gru 09, 2007 12:34
Cytat:
ten mechanik mnie już denerwuje
A jak mozna wiedziec gdzie oddałes samochod do naprawy ja tez jestem z zmc ...... Co do dostepu do nagrzewnicy to chyba innej metody niema niz zdjecie deski rozdzielczej ....
_________________ Był Rower Wigry III (Składak) , teraz R620 SLI 2.0 , 16V ........
Zawór do odpowietrzania obiegu znajduje się na przewodzie biegnącym od czujnika-włącznika wentylatora, nad skrzynią biegów.
Należy odkręcić nakrętkę zbiornika wyrównawczego i odkręcić kluczem 10 śrubę na metalowym króćcu odpowietrzniku, przez chwilę albo dwie poleci powietrze a potem płyn i wtedy należy zakręcić śrubę, uzupełnić płyn w zbiorniku zakręcić nakrętkę.
Po jednym kursie albo dwóch sprawdzić poziom płynu.
Rozbieranie to trochę pochopna decyzja, roboty od cholery a złożyć to trzeba porządnie bo będzie ci skrzypiało albo dzwoniło , robiłem to.
_________________ Tomasz 416 Lublin tel. 691508162
Pisałem już i nie wiem co myśleć i robić napisze jeszcze raz pojechałem do mechanika aby wymienił uszczelke pod głowica bo okazało sie ze była woda zalana i ja tego nie sprawdziłem i doszło do zamarznięcia uszczelke dali nowa głowica była na sprawdzeniu szczelności i była planowana silnik chodzi ok stwerdzili ze jeszcze jest termostat zły i pompa wodna wymieniłem zabrałem auto pojechałem pare dni okazało sie ze raz grzeje raz nie odpowietrzali go 100 razy i nic niewiedzą co jest auto już stoi 3 tydzień odkamieniali nagrzewnice już 15 litrów paliwa spalili i dalej nic morze ktoś wie co mu jest to jest rover 416 v 16 benzyna Pozdrawiam
[ Dodano: Pon Gru 10, 2007 18:55 ]
ja już niewiem co myśleć jutro go wezmę i przegonie mechanik twierdzi ze troche poszło syfu po odkamienianiu nagrzewnicy ale czemu on mi raz grzał raz nie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum