Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Postanowiłem wymienić wczoraj filtr kabinowy ( sprawdziłem wczesniej na forum gdzie coś takiego się znajduje ) i ku mujemu zdziwieniu w moim roverku takiego filtra nie ma, przynajmniej pod schowkiem pasażera. Moim zdaniem nie ma tam nawet miejsca pod ten filtr.
właściwe pytanie zatem brzmi czy to jest mozliwe, czy został zamontowany gdzieś indziej.
Ps. Jakiś fachowiec powiedział mi ,że klima w moim roverku nie jest oryginalna - o ile to ma w tej sprawie znaczenie
z góry dzieki
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 30, 2010 00:12, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 22, 2007 20:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
to dziwne, ale możliwe
Już jeden taki przypadek widziałem (o czym zresztą niedawno wspomniałem i też byłem zaskoczony.
sprawdź jeszcze raz dokładnie czy nie ma za tą metalową szyną wzmacniającą klapki na filtr (mniej więcej po środku przestrzeni na nogi dla pasażera)
moim skromnym zdaniem to błąd jeśli ktoś założył klime w nawiewie bez filtra , niemniej to się zdarza
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Pon Paź 22, 2007 20:59
sTERYD napisał/a:
to dziwne, ale możliwe
Już jeden taki przypadek widziałem (o czym zresztą niedawno wspomniałem i też byłem zaskoczony.
sprawdź jeszcze raz dokładnie czy nie ma za tą metalową szyną wzmacniającą klapki na filtr (mniej więcej po środku przestrzeni na nogi dla pasażera)
moim skromnym zdaniem to błąd jeśli ktoś założył klime w nawiewie bez filtra , niemniej to się zdarza
Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale w wersji bez klimy wkłada się chyba od spodu, a nie z przodu. Wersje bez klimy również mają filtry kabinowy, tylko inny.
yyyy czyli jak klimaj jest firmy DIAVIA (mam taka naklejke na pasie przednim) to oznacza ze klima byla dorabiana? to by sie nawet zgadzalo bo przelacznik od klimy byl jakis lewy i musialem go wymienic na oryginalny przy czym mialem troche problemow z przepinaniem kabli.....
moze ktos cos powiedziec o jakosci obu klimatyzacji? tj. fabrycznej i dokladanej?
... Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale w wersji bez klimy wkłada się chyba od spodu, a nie z przodu. Wersje bez klimy również mają filtry kabinowy, tylko inny.
może poniższe obrazki coś Wam pomogą
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Wysłany: Wto Paź 23, 2007 12:14
panowie ktorzy maja dokladana klime (w 400) moze sie tu podziela informacja czy maja filtr kabinowy, jesli tak to w ktorym miejscu (foto mile widziane)
to dziwne, ale możliwe
Niestety , za metalową szyną wzmacniającą klapki znajduje się plastikowa pokrywa , która zajmuje prawie połowę przestrzeni za schowkiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum