Wysłany: Nie Paź 14, 2007 21:03 [218sd, 96r kanciak] Problemy z odpaleniem silnika :(
Witam!! Mój znajomy ma taki problem...ładował akumulator...podłączył go spowrotem...przy podłączaniu zaczął wyć alarm (alarm jest fabryczny z rover'a)...i teraz już nie może go odpalić przy pomocy kluczyka (na pych się udało)...teraz rozrusznik nie kręci. Samochód zachowuje się tak jakby był słaby akumulator, czyli występuje tylko "pstrykanie" (akumulator jest dobry)...gdzie szukać usterki?? może ktoś miał taki problem to bardzo bym prosił o porady!!
[ Komentarz dodany przez: thef: Nie Paź 14, 2007 22:18 ]
Dodałem nawiasy do tematu i dookreśliłem model autka. Proszę zapoznać się z zasadami kącika i forum
Ostatnio zmieniony przez thef Nie Paź 14, 2007 21:19, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 14, 2007 21:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Nie Paź 14, 2007 21:09
wejć do środka zamkni drzwi i duś na pilocie kila razy zamknięcie i otwarcie, powinno pomóc, jeśli nie to komputer i zczytanie kodu , w jakiej wersji masz nadwozie już nowy model czy kanciak?
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Nie Paź 14, 2007 21:18
żeby odpalić rovera w trybie awaryjnym każdy powinien posiadać kod immo , składa się z 4 cyfer i wprowadza się go zamkiem w drzwiach kierowcy zamknięcie/otwarcie
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Pierwsza rzecz. Skoro rozrusznik pstryka, to moim zdaniem nie jest to immo, bo immobiliser całkowicie odcina obwód rozrusznika. Nic wtedy nie powinniśmy usłyszeć oprócz charakterystycznego ijoijoijoijo.
Masz oczywiście pilocik Lucas 3TXA, prawda?
Jest tam jakaś czerwona na desce? Świeci się? Powinna być między prędkościomierzem i obrotomierzem.
Da się zamknąć i otworzyć auto pilotem?
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Synchronizacja to nie jest jakaś skomplikowana operacja. Wystarczy przecież nacisnąć 4 razy przycisk na pilocie. Skoro się nie udało, a baterie są dobre, to problem pewnie leży gdzie indziej...
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum