Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1998
Witam, mam problem z synchronizacją immobilisera, otóż wyciągnąłem akumulator, naładowałem włożyłem z powrotem i nie mogę wyłączyć immo pilotem. Nie mam przycisku "zamknięcia" w pilocie ponieważ nie posiadam centralnego, alarm rozbrajam otwierając drzwi kierowcy kluczykiem, immobiliser jednym z dwóch guzików przy pilocie...jak zsynchronizować?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 29, 2010 19:30, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 11:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
widzę że nadal nie rozumiesz
prawy przycisk na pilocie to jest "zamknij" i przyciśnij go conajmniej 4 razy
nie ma znaczenia że nie masz centralnego bo chodzi tu o synchronizację samego pilota immo
Sory ze się wtrancam na czyjś post ale w moim rovekru jest podobny problem
Mam R220Sdi i od pewnego czasu pilot nie działał jak należy czyli nie zawsze mogłem otworzyć auto albo zamknąć. i w dniu wczorajszym poszedłem do auta a tu zero reakcji ze strony pilota, nie mogłem wyłaczyć immo. Wymieniłem nawet baterie na nową i nic. Proowałem synchronizować pilota tak jak pisze na innym forum i zero reakcji!!! Jaka może być tego przyczyna????
Nawet byłem u elektormechanika sprawdzić czy pilot jest ok przejrzał wszystko i powiedział ze jest dobry.
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 07:48
kamax_19 napisał/a:
Sory ze się wtrancam na czyjś post ale w moim rovekru jest podobny problem
Mam R220Sdi i od pewnego czasu pilot nie działał jak należy czyli nie zawsze mogłem otworzyć auto albo zamknąć. i w dniu wczorajszym poszedłem do auta a tu zero reakcji ze strony pilota, nie mogłem wyłaczyć immo. Wymieniłem nawet baterie na nową i nic. Proowałem synchronizować pilota tak jak pisze na innym forum i zero reakcji!!! Jaka może być tego przyczyna????
Nawet byłem u elektormechanika sprawdzić czy pilot jest ok przejrzał wszystko i powiedział ze jest dobry.
pilot na pewno rozwalony.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Dzisiaj założyłem jeszcze inną starą baterie co znalazłem w szufladzie i o dziwo moge wyłączyć immobieleiser ale nie działa central zamek z pilota. Ponownie próbwałem synchronizować pilota ale nic (teraz mam 100% pewności że pilot jest OK!!!) Ale co moze być przyczyną że nie działa central, moze któryś bezpiecznik.??
Jeśli możesz wyłączyć immo naciśnięciem na pilocie to przyczyny nie działania centrala należy szukać poza nim. Jeśli natomiast immo wyłącza się dopiero po włożeniu klucza do stacyjki i jej włączeniu to masz problem z synchronizacją.
Jeśli możesz wyłączyć immo naciśnięciem na pilocie to przyczyny nie działania centrala należy szukać poza nim. Jeśli natomiast immo wyłącza się dopiero po włożeniu klucza do stacyjki i jej włączeniu to masz problem z synchronizacją.
Tak jak piszesz immo dopiero wyłączy się po włążeniu kluczyka do stacyjki i wciśnieciu przycisku. A jak to zsynchronizować żeby działało jak powino???
Już tak próbowałem jak radzili inni użytkownicy. Odłączyłem aku. na godzinke i nic.
Ale problem znow jest taki jak na początku. byłem z rana przy aucie i tak jak pisałem założyłem stara baterie i chwile dział nawet dobrze pare razy otwar i zamkną! Byłem przed chwilą zobaczyć czy działa i znow to samo pilot nie reaguje znów nie moge wyłaczyć immo ani otworzyć auta z pilota
Tak jak pisałem wcześniej rano byłem przy aucie na początku jak włożyłem starą baterie zaczeło działać później nawet działa central zamek. byłem przed chwilą i znow nic moze i coś z pilotem ale co od tak sobie raz działa a raz nie:/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum