Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam wszystkich po długiej nieobecności z powodu wyjazdu na wyspy rodzinne naszych kochanych aut (oczywiście w celach zarobkowych). Pozdrowienia dla całego TEAMU Rover-ków oraz dla BRT
A wiec do tematu, ostatnio zauważyłem luzy na przednich kołach mojej 420SDi i zauważyłem wybite górne sworznie, tak więc zakupiłem kompletne górne wahacze i wymieniłem je w chyba 1h prości zna jak nic ale....hmm
Po złożeniu i wyjechaniu autem na drogę rewelacja autka nie ściąga i wszystko lala , ale... do momentu aż nie wjadę na drobne nierówności i coś zaczyna mi drgać z strony kierowcy??? No i uszy mi opadły rozbierałem już trzy razy te koło i nic nie mogę wyczaić??? normalnie jestem blady w tym momencie.
Zauważyłem tez że jak zacznę przyspieszać na wysokim biegu od 1500 obr/min to także zaczynają sie te drgania ponieważ silnik drży mocno. Dodam że przed wymianą wahaczy na pewno tego nie było.
Jeszcze jedno pytanie zauważyłem że mam pękniętą gumę na drążku kierowniczy i widać zębatkę wzdłużną, pytanie gdzie mogę dostać takie gumy/osłony teleskopowe czy jak to sie tam zwie??
Pozdrowienia dla wszystkich.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 30, 2010 00:37, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 25, 2007 21:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
znajomość z Brt Ci nie pomoże
--------------------------------------------------
dopisek od moderatora:
Tommy05 jeśli chcesz, by temat nadal funkcjonował i nadal chcesz uzyskiwać
odpowiedzi na swoje pytanie to popraw proszę nazwę tematu na
obowiązującą na naszym forum (użyj funkcji <edytuj> w pierwszym poście) ...
a wystarczyło przeczytać TO
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Nie skomentuje tego do ciebie pozdr tez było (TEAM)
Cytat:
dopisek od moderatora:
Tommy05 jeśli chcesz, by temat nadal funkcjonował i nadal chcesz uzyskiwać
odpowiedzi na swoje pytanie to popraw proszę nazwę tematu na
obowiązującą na naszym forum (użyj funkcji <edytuj> w pierwszym poście) ...
a wystarczyło przeczytać TO
Hehe, wyprzedziłem cię!! Zobacz na czas założenia tematu mój jest minut 33 a twój 34,
wniosek wszedłem sprawdzić czy temat sie pokazał i zobaczyłem błąd i zdążyłem przed tobą prze edytować.
Jeszcze raz pozdr i Sorry za błędzik, obiecuje poprawę a zachowałem sie jak gó...niarz
Cytat:
[ Dodano: Czw Paź 25, 2007 22:53 ]
sTERYD napisał/a:
po wymianie wahaczy śmigaj na regulację zbieżności ale już
No taki jest zamiar, ale czy to ma coś wspólnego z drganiami??
pozdr.
Elloł nie pamiętam czym to sie zasłużyłem ale miło znowu widzieć Cie w naszych szeregach
A co do problemu, to też zacząłbym od zbieżności, ale z drganiami to nie mam pomysłu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum