Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam
Mam pytanie do uzytkownikow rovera 45 i nie tylko , czy jest jakiś przycisk do włączenia podgrzewania lusterek? Bo u mnie w aucie niestety nie grzeją (oba), sterowanie elektryczne działa.
Nie wiem co może być przyczyna awarii, proszę o pomoc bo już mrozy sie pchają .
_________________ [R 45 1.8 00r]
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 30, 2010 00:39, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 18, 2007 10:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Czw Paź 18, 2007 15:03
Lusterka powinny grzać automatycznie po przekręceniu stacyjki w pozycję 2.Sprawdż zasilanie grzałek od wewnątrz lusterek.
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Jednak Rave podaje, że ogrzewanie działa tak jak podaje przemo285 - kluczyk w poz. 2.
Nie pozostaje nic innego jak sprawdzić styki na kostkach i czy jest masa.
Ja takowej u siebie nie posiadam. Poruszany był również temat podgrzewanych lusterek w 400 i jak tylko polepszy się pogoda przystąpię do de-montażu lusterek i sprawdzę czy w ogóle znajduje się tam instalacja dla mat grzejnych/grzewczych.
Pozdrawiam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Właśnie jak to jest z tymi lusterkami? Ja mam elektryczne i w każdym innym aucie lusterka zaczynały grzać wraz z włączeniem ogrzewania tylnej szyby. Na podgrzewanych lusterkach woda powinna szybciutko ściekać ze szkła, a u mnie trawa to strasznie długo. Pamiętam jak jeździłem TIRem jak włączyło sie podgrzewanie lusterek to woda, która na nich była ściekała w ciągu kilku sekund. Możliwe ze w dużym aucie ogrzewanie jest bardziej wydajne ze względu na instalacje 24V a nie 12V ?
Pozdrawiam
w której serwisówce?
w Rave nic takiego nie piszą
może ktoś zweryfikować ?
no jednak mi sie cos pomylilo z furka mojego taty;p
zacytuje tu OWNER'S HANDBOOK wersja angielska
Cytat:
Heating elementes.
Electrically controlled exterior mirrors have integral heating elements for dispersing ice and mist.
These operate automatically whenever the starter switch is turned to positon II
czyli jak pisali koledzy wyzej, trzeba po prostu przekrecic kluczyk w pozycje II (Rover serii 400)
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Pią Paź 26, 2007 20:05
Wyjmij wkład lusterka i sprawdż czy jest napięcie na przewodach po włączeniu stacyjki w pozycję II
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum