Wysłany: Nie Paź 28, 2007 10:36 [R414] PASEK ROZRZĄDU
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
mam pytanie gdzie mogę kupić oryginalny pasek rozrządu do mojego ROVERA i ile on może kosztować ponieważ w sklepach są same zamienniki które kosztują nie wiele a wystarczają na 60 tysięcy przebiegu a oryginał ma gwarancje na 100 tysięcy przebiegu.Proszę o podanie adresów sklepów gdzie mogę dostać oryginalny pasek i ile może on kosztować
_________________ ANDRZEJ
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 30, 2010 23:51, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 28, 2007 10:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mam pytanie gdzie mogę kupić oryginalny pasek rozrządu do mojego ROVERA i ile on może kosztować ponieważ w sklepach są same zamienniki które kosztują nie wiele a wystarczają na 60 tysięcy przebiegu a oryginał ma gwarancje na 100 tysięcy przebiegu.Proszę o podanie adresów sklepów gdzie mogę dostać oryginalny pasek i ile może on kosztować
w oryginale i tak kupisz pasek taki sam jak oferowany jako zamiennik ... te same firmy, których wyroby funkcjonują na rynku jakie zamienniki są stosowane (były) na pierwszy montaz ... np. Conti lub Goodyear
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Oryginalny pasek rozrządu znajdziesz np. w tomateam.pl
Zobacz jaki jest koszt tego paska i zastanów się czy te teoretycznie 40k km jest tego warte....
Za sporo mniejsze pieniądze możesz kupić pasek ContiTech, Gates lub Dayco.
Zresztą niezależnie jaki pasek wybierzesz to Ty decydujesz co ile go wymienić.
Zaleca się częściej niż rzadziej.
Możesz mieć pecha i na oryginalnym pojeździć 40k km i pęknie albo coś przeskoczy
Wybór należy do Ciebie.....
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Wto Lis 13, 2007 19:46
Gwarancję że pasek nie pęknie przez 100 tkm może dać producent przy zakupie nowego auta , ale po jakimś przebiegu niestety ale części są na ileś wyeksploatowane i tym samym koła rozrządu i zęby robią się ostre - wnioski same się nasuwają . Co do oryginałów to mogę powiedzieć w 100% że tylko te montowane w fabryce były firmowane jako Roverowskie a te które kupisz teraz jako oryginał , to tylko będą miały takie opakowanie a w środku i tak będzie Contitech. Ale jak sobie klient życzy to nie ma sprawy załatwimy
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum