Wysłany: Pią Paź 05, 2007 19:12 [R45] Szarpie podczas jazdy
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2001
Witam, nabylem niedawno Roverka 45 i ma niestety kilka malych usterek ale najbardziej irytujace jest szarpanie podczas jazdy, tzn przy rozpedzaniu po zredukowaniu lub wrzuceniu wyzszego biegu. Nie jest to tylko objaw na zimnym silniku ale rowniez jak juz troche przejedzie - generalnie caly czas. Wymienilem filtr powietrza, oleju i paliwa i dalej nic nie jestem pewiem ale chyba troche wiecej mi spala w porownaniu z poprzednim moim samochodem (Rover 416 Si '96).
Czy to duzy problem ?
A przy okazji zapytam o radio - niestety nie jest orginalne i zmiana stacji i glosnosci przy kierownicy nie dziala, a jak wsadze orginalne rovera np z 25 to te bajery przy kierownicy beda dzialac ? czy musi byc od 45 ?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 30, 2010 00:48, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 05, 2007 19:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Sie 2007 Posty: 94 Skąd: strzyżów
Wysłany: Pią Paź 05, 2007 19:56
wiesz ja mam to samo ale mechanik powiedział że to jest związane z przewodami wysokiego napięcia i jak masz zaufanego mechanika to jedz do niego moze to potwierdzi tez u ciebie
dzieki za rade, ale jestem w Anglii od kilku miesiecy i o zaufanego mechanika jest narazie trudno, ale postaram sie cos wykombinowac. Dam znac jak postawi diagnoze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum