Wysłany: Czw Lis 01, 2007 00:26 [R75] Kłopoty z uruchomienim silnika
Typ: v6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam,
Wstaję rano, wsiadam do auta i normalnie "zapalam".
Jeżdżę sobie i po zatrzymaniu auta, po mniej więcej pół godzienie samochodu nie da się odpalić...
Czytałem o takich problemach z 2.0ctdi ale w benz+gaz?...
Jestem tu perwszy raz, i jeszcze nie wiem jak pytać Szanowne Bractwo o pomoc...
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 08:27
Posłuchaj czy chodzi pompa paliwa w zbiorniku
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Dziękuję Przemo za zainteresowanie.
Napiszę tak. Rano spróbuję to sprawdzić, ale zjawisko jest cykliczne, tzn. po wystygnięciu silnika, zapala normalnie. Komputer w rękazh człowieka, który jeszcze nie do końca zna sie na jego odczytach, wykasował mi błąd czujnika wałka rozrządu, więc może w tym kierunku?
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 18:19
A ten czujnik był nowy ?
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
poszukaj na forum bo temat był juz opisany wraz z rozwiązaniem. stawiam też na czujnik wałka rozrządu. wszyscy co go wymieniali mieli takie właśnie problemy, włącznie ze mną.
jak kupisz używany to nie wiesz ile pojeździsz. może rok , może pół, a może jeden dzień. nikt nie da ci gwarancji. ja za swój oryginał dawałem 380zł, bosch. zapytaj na forum o dostępność. zdzwoń do kolegi PH JOVI on cos będzie w stanie pomóc.
[ Dodano: Pią Lis 02, 2007 08:31 ]
sorry nie 380 a 280zł. polmyliłem się. tu masz pomoc.http://www.roverki.pl/forum/viewtopic.php?t=14360
Piter34 dzięki za pamięć i przepraszam, że długo nie odpisywałem.
Sprawa załatwiona połowicznie. Po pełnej diagnostyce, wiem, że na 100%
jest to czujnik położenia/obrotów wałka rozrządu. Autko na razie jeżdzi
-czujnik zamówiony w servisie i czekam. Aktualna cena 326 PLN + przesyłka
Pozdrawiam,
Wojtek
[ Dodano: Nie Lis 25, 2007 19:13 ]
Diagnoza - czujnik. Reakcja - zamówiony oryginał. Cena - 326 PLN + przesyłka.
W razie potrzeby służę katalogiem części oryginalnych i zamienników (Adobe).
Dziękuję i pozdrawiam.
Wojtek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum