Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Nie mam pojęcia jak je zdjąć tzn zabrac się do tego. Widzę tam jakieś metalowe gulałki i nie wiem co odkręcić Nie śmiejcie się ok? Chce się dostac do filtra kabinowego. Resztę wiem, tylko te wycieraczki
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lis 28, 2010 01:03, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 26, 2007 12:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Pon Lis 26, 2007 12:58
a po co chcesz odkręcać wycieraczki? żeby wywalić filtr , trzeba zdjąć górną osłonę , potem zabrać się za zasłonę komputera i filtra przykręcona jest plastikową śrubką odkręcasz i filtr masz na widoku, dodam że warto polużnić podszybie odpinając te plastikowe wciski.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Pomógł: 2 razy Dołączył: 31 Sie 2007 Posty: 13 Skąd: Płońsk
Wysłany: Pon Lis 26, 2007 13:28
Dzięki, sprawdzę
[ Dodano: Pon Lis 26, 2007 15:22 ]
Poległem. Zdjąłem klapkę, odkreciłem plastikową śrubkę, z podszybia wypiąłem 4 zatrzaski i wyjąłem tą plastikową "tackę". Widze filtr, ale przeszkadza mi daszek czarnej skrzynki. Znalazłem z przodu tej skrzyneczki 2 zatrzaski, ale i tak nie moge zdjac jej pokrywy.Coś jeszcze trzyma? Do niej doprowadzone są dwa grube gumowe przewody. Zapewne po zdjeciu tej pokrywy bez problemu dostane się do filtra.
Pomógł: 38 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1182 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon Lis 26, 2007 17:53
w tej "czarnej skrzynce" jest m.in. komputer. Latwo sie wyciaga, wystarczy pociagnac cala do gory a wyjdzie po tekich "prowadnicach" i nie trzeba jej rozbierac i odpinac jakis zatrzaskow
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum