Typ: v6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam mam pytanie jakim programem moge pozbyc sie komunikatu Oil Service. Mam kabelek nie mam programu czy ktos mnie moze poratowac??
I prosilbym o inne ciekawostki jakie moge zrobic przy pomocy tego kabla.
Posiadam rover 75 2l V6 kierownica po prawej stronie:D
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lis 25, 2010 10:40, w całości zmieniany 7 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 23, 2007 14:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czytalem to i nie wydaje mi sie zeby zwieranie drucikiem bylo bezpieczne. A poza tym mam kabele i chcialbym zobaczyc np czy sa jakies bledy itd a nie mam odpowiedniego programu i tu sie zaczynaja schody. A na technicznym szukalem i nic podobnego nie znalazlem.
są na alegru takie urządzonka, które są porpostu zmyślnie opakowanymi stycznikami, a ich instrukcja podaje jak długo trzeba trzymać wciśnięty guzik, żeby się skasowało...
czyli ni mniej ni wecej tylko ładnie opakowane zwieranie drucikiem
a to że Ci powiedzieli że nie mają programu, to dlatego, że nie chciało im się douczyć, że da się bez
a poza tym to Popraw temat na zgodny z zasadami kącika
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
A z tym ze sie nie douczyli to mnie wcale nie dziwi czego sie spodziewac po irolach. Moze uda mi sie zdobyc jakies oprogramowanie do tego czasu wstrzymam sie z tym drucikiem:D
a ja Ci mówię olej to, szkoda kasy, bo to nic innego nie robi tylko płacisz za opakowanie
możesz ewentualnie sam coś takiego zrobić, stycznik dyskretny, dwa kabelki z zabielonymi końcówkami i masz
a poza tym popraw temat
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
--------------------------------------------------
dopisek od moderatora:
robi0543 jeśli chcesz, by temat nadal funkcjonował i nadal chcesz uzyskiwać odpowiedzi na swoje pytanie to popraw proszę nazwę tematu na obowiązującą na naszym forum ...
a wystarczyło przeczytać TO
--------------------------------------------------
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
robi0543, bardzo bardzo mało prawdopodobne, że zdobędziesz jakieś oprogramowanie na PC do obsługi R75. No chyba, że kupisz sobie Testbooka o wartości mniej wiecej Twojego auta
Po wymianie oleju ustawiono mi licznik na 25000 do następnej wymiany. Czy to nie jest czasami trochę za dużo jak na okres między wymianami oleju? Stosujecie się do tego czy wymieniacie olej wcześniej np. co 15000 km ?
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Sro Paź 31, 2007 19:38
Jest takie urządzenie oryginalne (serwisowe) Rovera do kasowania wskazań serwisowych w R75 , a co do tych 25000 to te kilometry ubywają ale w zależności od tego jak kto użytkuje auto i w jakiej strefie klimatycznej jeżdzi np.jeżeli ktoś ostro jeżdzi to będzie ubywać szybciej niż temu co jeżdzi wolno.
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Witam
W moim R752,0v6 wymieniono olej i po kasowaniu kompem jest oil servis 24150km, a inspekcji przeglądu nie wyświetla,i chyba to tak ma być.
pozdrowienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum