Wysłany: Nie Gru 16, 2007 19:59 [R416] Dziwne zachowanie zimnego silnika
Typ: Si Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam.
Kilka ostatnich obfitowało w wilgoć w powietrzu stąd od razu moje podejrzenia, co do dziwnej pracy zimnego silnika, a mianowicie: odpala normalnie, ale niestety do momentu uzyskania przez silnik normalnej temperatury pracy (wskazówka nieco poniżej połowy na skali temperatury) jego praca jest nierównomierna (nie pali na wszystkie "baniaki"), całym samochodem szarpie i rzuca, z wydechu spaliny wydobywają się jakby "na dwa takty". Obstawiam układ zapłonowy ale szkopuł w tym, że dwa miesiące temu wymieniłem świece i przewody, bo silnikiem szarpało, a nawet potrafił zgasnąć np. na światłach. Od tego czasu był spokój, aż do niedawna. Czy to może być "wina" kopułki, palca? Czy może szukać czegoś innego? Zaznaczam, że nie grzebałem jeszcze przy samochodzie, mam zamiar zabrać się za to jutro, ale wiadomo, niechciałbym szukać po omacku, stąd moje zapytanie.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 01, 2011 18:23, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 16, 2007 19:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum