jak długo ma się świecic kontrolka od oleju u mnie czasem zgaśnie szybko poniżej 1 tys obrotów a czasami zgaśnie dopiero przy ok 2 tyś obrotów, samochod mam ok tygodnia to nie wiem czy to u niego narmalne czy nie, samochod jest po wymianie oleju i filtra przed wymianą tez tak bylo,
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 25, 2007 14:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 127 Skąd: Zbójno
Wysłany: Pon Cze 25, 2007 20:02
kontrolka powinna sie gasic tuz po zapaleniu auta tak jak pisze Rozan99 miałem kiedys podobny problem a mianowicie kontrolka paliła się calyczas czujka temperatury była na maxa a samochód jechał 200km/h w miejscu!!!była to zła masa. Odkręciła się troche i samochód zaczął świrowac wiec moze u ciebie to samo???
Witam
ja mam ciekawa sytuacje w swoim roverku (216 cupe 97r) zaczeła mi mrugac i gasnac palic przygaszac i tym podobne jasnosci natezenia swiecenia tej lampi powiecie co moze byc powodem takiej zeczy (poziom oleju jest w normie troszke mniej niz maksymalny) ktos ma jakies pomysły
Pozdrawiam
_________________ Rover 216 coupe 97r 1.6 16v
Peace and Love
a mam ciekawa sytuacje w swoim roverku (216 cupe 97r) zaczeła mi mrugac i gasnac palic przygaszac i tym podobne jasnosci natezenia swiecenia tej lampi powiecie co moze byc powodem takiej zeczy (poziom oleju jest w normie troszke mniej niz maksymalny) ktos ma jakies pomysły
Słabe ciśnienie oleju.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
a mam ciekawa sytuacje w swoim roverku (216 cupe 97r) zaczeła mi mrugac i gasnac palic przygaszac i tym podobne jasnosci natezenia swiecenia tej lampi powiecie co moze byc powodem takiej zeczy (poziom oleju jest w normie troszke mniej niz maksymalny) ktos ma jakies pomysły
Słabe ciśnienie oleju.
Dodam tylko, żę często takie pomrugiwanie kontrolki oleju to pierwszy objaw zajechanych panewek, stąd niskie ciśnienie oleju.
OK
witam ponownie
Miałem napisac co był wiec tak ani miska oleiowa ani panewki (na szczescie) ale była mała głupota czujniczek oleju sie zwalił i tyle ale był u mechanika i jeszcze rozadzik i pare innych p i e r d u ł e k
Ale dochodzac do sedna przyczyna tego wskaznika był czujnik oleju
Pozdrawiam
[ Dodano: Nie Lip 01, 2007 2:01 am ]
doktor85 napisał/a:
gnusman daj znać czy doszedłeś do ładu z tą kontrolką od oleju
Mozesz miec za gesty olej lub własnie czujnik zepsuty tak jak umnie
_________________ Rover 216 coupe 97r 1.6 16v
Peace and Love
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Cze 2007 Posty: 32 Skąd: Pogórska Wola
Wysłany: Nie Lip 01, 2007 23:27
olej mam mobila super s 10w/40 turbo diesel wiec taki jak powinien może faktycznie to czujnik oleju, też jestem przed wymianą rozrządu więc jak wjade na kanał to się przglądnie co i jak i dam znać
hehe ja mialem tak pare miesiecy temu.. odpalilem silnik, a tu wskazowka predkosciomierza przeleciala cala skale i wrocila na 0 myslalem ze cos mi sie przewidzialo ale widze ze to moglo tak byc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum