Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam,
Po dokładnym "wypucowaniu" auta i nawoskowaniu zobaczyłem, że mam pełno drobnych odprysków lakieru na masce i zderzaku z przodu (domyślam się że od piasku). Dotychczas tego nie było widać, ale teraz wosk po wyschnięciu w tych drobniutkich zagłębieniach zrobił się biały i samochód wygląda jakby przeleciało nad nim stado much - załatwiając przy tym swoje potrzeby
Ciemny lakier i białe kropeczki - widok fatalny!
Czy można coś z tym zrobić - poza malowaniem oczywiście? Może jakiś wosk kolorowy?
Proszę o porady.
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lis 25, 2010 10:32, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 12:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Są też pasty barwiące. Ale to wszystko to oczywiście doraźne działania. Albo zamarkować delikatnie o czym napisał Szanowny Administrator lub grubsza sprawa ale o najlepszym końcowym efekcie - malowanie całego elementu.
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Czw Lis 08, 2007 21:28
Na tabliczce znamionowej jest pozycja Paint to jest kolor , są takie oryginalne sztyfty z pędzelkiem Rovera
[ Dodano: Czw Lis 08, 2007 21:30 ]
Jak będziesz miał problem ze zdobyciem , zgłoś się -załatwię
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Wiecie jaki jest może numer lakieru do [R75 2.0CDT '02] kolor niebieski, lub gdzie można go odczytać na samochodzie?
kolorów niebieskich naliczyłem 42 rodzaje ... kod koloru odczytasz na tabliczce z numerem nadwozia, która znajduje się na dole na słupku pomiędzy lewymi drzwiami (trzy litery za słowami PAINT lub PAINT CODE
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Pią Lis 09, 2007 11:44
No właśnie wczoraj mój ojciec wjeżdżając w bramę obtarł o słupek kawałek tylnych drzwi taki gdzieś 10x10 . Zamówiłem lakier w sprayu firmy DUPONT sprawdzałem specjalnie po kodzie. I mają niby właśnie ten oryginalny kolor. Czy potrzebny będzie też bezbarwny lakier? Nie jest to głębokie otarcie, nie doszło do blachy wygląda jakby przetarło tą wierzchnią warstwę i lekko zahaczyło tą głębszą.
Ja miałem podobny problem i doraźnie. Zakupiłem specjalną kredkę korygującą i kropki znikły.Podobno wystarczy to na parę miesięcy.Wole to niż jak będę chciał sprzedawać autko ktoś mi powie że element był malowany to znaczy auto bite
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum